Az Intel ismét a Linux-ba fektet be

Az Intel ismét a Linux-ba fektet be

2000. március 30. 00:02, Csütörtök
A News.com jelentette, hogy az Intel Corporation két olyan cégbe fektetett be, amelyek Linux szolgáltatásokra specializálódtak.

A California-i, Santa Clara bázisú chipkészítő cég ezen a héten bejelentett egy befektetést a Lynx Real-Time Systems-be, amely arra specializálódott, hogy megvalósítsa a Linux-ot a hálózati hardvereken és más beágyazott alkalmazásokban. Hozzávéve, az Intel befektetett a Ten Art-ni-ba, egy japán cégbe, melynek specialitása a Java alapú felhasználói programok és a szolgáltatások biztosítása a Linux-hoz vállalati rendszerekben, egy Intel képviselő elmondása alapján.

A Linux egy Unix alapú operációs rendszer, amely nem csak a Unix-al versenyez, hanem a Windows-al is - és most már más, beépített operációs rendszerekkel is. Ez egy közösen fejlesztett szoftver, amelyet termérdek „nyitott forráskódú” programozó fejlesztett.

Ezek a befektetések jelzik az Intel hatodik és hetedik érdekeltségét Linux cégekben és jelzi az Intel érdeklődésének kiterjedését is ebben az operációs renszerben. A utóbbi Intel befektetések a Linux-ban nagymértékben a Linux fejlesztését támogatták Intel chip-eken a Pentium családban és leszármazottain, melyeket a hagyományos desktop számítógépekben és szerverekben használnak.


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások