A Razeré az Ouya

A Razeré az Ouya

2015. július 29. 20:04, Szerda
A gyártó bejelentette, hogy megszerezte a nehéz helyzetbe került cég szoftverrészlegét.

A Razer semmi kétséget nem hagyott afelől, hogy az átadás-átvétel során elsősorban a vállalat szoftvere, a felhasználói tábora, a tartalomkatalógusa és az online platformja érdekli, mert így akarja erősíteni az Androidon alapuló saját konzoljával kapcsolatos erőfeszítéseit és új célcsoportokat megszólítani. Az átvételt követően az Ouyánál a műszaki megvalósításért és a fejlesztőkkel való kapcsolattartásért felelős munkatársakat integrálják a gyártó saját csapatába.

Min-Liang Tan, a Razer vezérigazgatója kiemelte, hogy van egy hosszú távú víziójuk az Android TV-vel és az Androidon alapuló TV-konzolokkal, például a Xiaomi Mi Boxszal és az Alibaba Tmall Boxszal kapcsolatban. Minden jelenlegi felhasználónak felkínálják majd annak a lehetőségét, hogy csatlakozzanak a Forge TV konzolprogramhoz, ezáltal a felhasználói profilok, a játékok és a vezérlők továbbra is használhatók lesznek. A Razer akciókkal tenné vonzóbbá az átváltást, többek között komoly kedvezményeket kínálna a saját hardvereire, de lesznek ingyenes ajánlatok és promóciós akciók is.

A közel 100 dollárba kerülő Forge TV alapját a Qualcomm Snapdragon 805 chip és két gigabájt RAM jelenti, ezzel máris előrelépést jelent az Ouya konzoljához képest, amely csupán 1 gigabájt RAM-ot tartalmaz. Az Ouya Shop a jövőben Cortex for Android TV néven működik tovább. A Razer játékokat és további tartalmakat is kínálna, ezért az Ouya név teljesen nem fog eltűnni, többek között felhasználnák a különböző tartalmakhoz is. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a gyártó mennyit fizetett az Ouya tulajdonjogáért.

Az Ouya által kifejlesztett konzol korábban a Google, az Amazon és a Xiaomi érdeklődését is felkeltette, mert az Ouya sokkal súlyosabb pénzügyi helyzetben volt annál, mint ahogy azt korábban feltételezték. A cégnek több millió dolláros adóssága keletkezett, annak ellenére, hogy számos befektető - köztük a Kleiner Perkins Caufield & Byers, a Mayfield Fund, az Occam Partners, a Shasta Ventures és az nVidia - 2013-ban összesen 15 millió dollárt fordított a projekt támogatására.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások