Start menü kerül a Windows RT 8.1-be

Start menü kerül a Windows RT 8.1-be

2015. augusztus 10. 16:42, Hétfő
A Microsoft megerősítette, hogy érkezik még frissítés az operációs rendszerhez.

Az információ közvetett módon, a Windows 10 Gyakori kérdések oldalán jelent meg a következő kérdés és válasz formájában: "Mi a helyzet a Windows RT-vel? Ha Ön Windows RT rendszert használ, az eszköze nem fog frissíteni Windows 10-re. 2015 szeptemberében egy olyan frissítés válik majd elérhetővé, amely a Start menü és a zárolási képernyő továbbfejlesztett változatát tartalmazza majd. A frissítés letöltéséhez ellenőrizze a Windows Update szolgáltatást a Windows RT-eszközön, hogy készen áll-e a letöltésre, amikor a frissítés elérhetővé válik."

Ugyanakkor kiderült, hogy a Windows RT 8.1 frissítésébe bekerülő Start menü némileg különbözik majd a Windows 10-ben lévőtől. A változtatás fő célja az, hogy az operációs rendszert futtató táblagépeket jobban lehessen használni és emellett a processzorteljesítményt is jobban optimalizálják. A Start menü leginkább az úgynevezett DirectUI változatra hasonlít majd, ilyen került tavaly októberben a Windows 10 egyik előzetes kiadásába is.

A Windows RT frissítése szeptemberben jön, de a konkrét időpont egyelőre nem ismert. A mostani hír mindenesetre megerősíti Oliver Gürtlernek, a Microsoft régiós Windows részlege vezetőjének januári szavait. A menedzser akkor cáfolta azokat a híreket, hogy a Windows RT, illetve az azt használó termékek támogatását leállítanák.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban