Optikai meghajtó nélküli konzolt készítene a Nintendo

Optikai meghajtó nélküli konzolt készítene a Nintendo

2015. augusztus 26. 07:11, Szerda
A japán konszern érdekes terméket dobhat piacra a közeljövőben - derült ki egy most nyilvánosságra hozott dokumentumból.

A Nintendo az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtotta be annak a játékkonzolnak a leírását, amely nem fog optikai meghajtót tartalmazni. A szabadalmi iratokból egy átlagos konzol képe bontakozik ki, amelynél az operációs rendszer a beépített merevlemezről működik, van processzor, vezeték nélkül kapcsolat a hálózatokhoz, memóriakártya-támogatás, míg a beviteli eszköz egy kijelzővel ellátott vezérlőegység, ami a Wii U-ra emlékeztet.

Természetesen azonnal felmerült a kérdés, hogy a szabadalomnak van-e bármi köze az NX-hez, illetve annak fejlesztéséhez. A Nintendo ugyanis így nevezi azt a rendszert, amelyen a cég már elég régóta dolgozik és amelyet elvileg 2016-ban mutathat be. Az NX-ről eddig semmilyen konkrét információ nem jelent meg és a gyártó korábban cáfolta azokat a híreket, hogy például Androidra épülő operációs rendszer futna rajta. Csak azzal kapcsolatban merültek fel utalások, hogy az NX teljesítményben felveheti majd a versenyt a PlayStation 4 konzollal és teljesen új koncepcióra fog épülni. Könnyen előfordulhat ugyanakkor, hogy a szabadalomnak semmi köze sincs az NX-hez és a Nintendo csupán megpróbál időben levédetni egy új rendszert.

Tavaly kiderült, hogy a Nintendo többek között olyan konzolokat akar kifejleszteni és piacra dobni, amelyek kifejezetten a fejlődő államok számára készülnének. Az új termékek teljesen új fejlesztésűek lesznek és nem egy meglévő készülék olcsóbb vagy lebutított változatai.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások