IFA 2015: Három változatban jön a Sony Xperia Z5

IFA 2015: Három változatban jön a Sony Xperia Z5

2015. szeptember 2. 22:08, Szerda
A Sony is megtartotta bemutatóját, egyszerre három példány érkezik hamarosan.

A hivatalos bemutatón a rövid történeti áttekintés után megjegyezték, hogy három és fél évvel ezelőtt kezdték meg a cégbirodalom átszervezését (One Sony név alatt), ettől pedig a növekedés újbóli beindulását várják - többek között arra építve, hogy a televíziók terén Európában megduplázták az eladásokat. Az egyébként nagyon is népszerűnek számító kamerák és egyéb termékek után következett az Xperia Z-család új generációja, amely három példányban áll majd rendelkezésünkre.


Az alap változat természetesen az Xperia Z5, amely egy 5,2 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőre épül, a Snapdragon 810 chip, 32 GB-os tároló, microSD, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamera kíséretében. Természetesen itt is kihangsúlyozták a hátoldali, 23 megapixeles kamera szerepét, amely a digitális zoom esetében kínál javításokat, 0,3 másodperces autófókusszal. Itt a SteadyShot funkció révén a videók terén is stabilabb, jobb minőségű végeredményt ígérnek, a 2900 mAh-s akkumulátor esetében pedig 2 napig tartó használatról esett szó, amelyet azonban a hétköznapok során is vissza kell majd igazolniuk. Az ujjlenyomat-olvasó ezúttal az oldalsó ki-bekapcsoló gombon kapott helyet, a négy eltérő (fehér, fekete, arany és zöld) színben készülő burkolat pedig vízálló (IP65/68).

A Z5 Compact ehhez képest egy némileg kisebb, egészen pontosan 4,6 hüvelykes kijelzőt kínál majd, ez a típus a fentiektől eltérő színekben is megjelenik. A támogatott felbontás 720p, ehhez ugyanazon csúcskategóriás chip, 2 GB RAM, a fenti kamerapáros és belső tároló, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor, ujjlenyomat-olvasó és Cat6 LTE-elérés társul, 8,9 mm-es fizikai kivitelben.


A Z3 Premium már egy nagyobb, 5,5 hüvelykes, 4K-felbontást támogató érintőképernyővel lesz elérhető, amivel a cég szerint a világon elsőként hódítják meg ezt a kategóriát. A pixelsűrűség 800 ppi felett lesz, ehhez itt is a Snapdragon 810 társul, ám a memória mérete 3 GB-ra ugrik, változatlan belső tárolóval és kamerákkal, de az ujjlenyomat-olvasó sem hiányzik innen. A fém kerethez 154,4 x 76 x 7,8 mm-es méret csatlakozik, a globális megjelenés novemberben várható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások