Szoftveresen javítják az Xperia Z5 Compact kijelzőjét

Szoftveresen javítják az Xperia Z5 Compact kijelzőjét

2015. október 23. 12:32, Péntek
A Sony elismerte, hogy gondok vannak a kijelzővel, ám ezt szoftveres úton javítják ki.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy a Sony kisebb méretű okostelefonja Európában is megjelent, új reményt kínálva azoknak, akik szeretnék elkerülni az 5 hüvelykes és még nagyobb készülékeket. Azóta a felhasználói visszajelzésekből kiderült, hogy itt-ott gondok akadnak az érintőképernyővel, a Sony pedig hivatalosan is jelezte, hogy megtalálták a hiba okát.

A cég saját fórumán jelent meg a hozzászólás, miszerint az eredeti visszajelzések valósnak bizonyultak, vagyis egyes esetekben előfordulhat, hogy a kijelző nem, vagy csak időszakosan reagál az érintésekre. A gyártó emberei úgy vélik, hogy ez kizárólag a fehér burkolattal megjelent példányokat érinti, vagyis a többiek esetében nincs szó ilyen és hasonló problémákról, az első körben felbukkant találgatásokkal ellentétben azonban nem hardveres, hanem mindössze szoftveres hibáról beszélhetünk, amely az újabb frissítéssel kiküszöbölhető.

Ennek megfelelően hamarosan indul az érintett készülékek szoftveres frissítése, amely a probléma orvoslását ígéri mindazoknak, akik érintettek az ügyben. A pontos időpont a partnertől és a régiótól is függ, így nem mindenhol egyszerre jelenik meg a javítás, ezt ebben az esetben is kisebb csoportokban hajtják majd végre.

Emlékeztetőül, az Xperia Z5 Compact a trendtől eltérően egy 4,6 hüvelykes kijelzőre támaszkodik, amelyet 720p felbontást és erős hardver egészít ki, hiszen a listán a Snapdragon 810 chip, 2 GB RAM, 32 GB-os belső tároló, egy 23 megapixeles hátoldali és egy 5,1 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2700 mAh-s akkumulátor szerepel még.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások