A Blizzard felújítja klasszikus játékait

A Blizzard felújítja klasszikus játékait

2015. november 5. 20:06, Csütörtök

A StarCraft, WarCraft III és Diablo II is megkapja a saját maga felújított változatát, a Blizzard most keresi hozzá az alkalmazottakat.

A Blizzard sosem volt az a nagyon termékeny csapat, ám játékaik többsége lazán nevezhető kultikusnak és bizonyos tekintetben forradalminak is. A The Lost Vikings még csak a kezdet volt, majd jött a WarCraft és a StarCraft sorozat, a Diablo franchise és a World of WarCraft, ami új szintre emelte az MMO-k fogalmát. Hamarosan érkezik a StarCraft 2 záró akkordja és így mindenki azon gondolkodott, vajon mivel folytatja majd a csapat?

Persze ott van a WoW kiegészítője, a Legion, de valahogy benne volt a levegőben, hogy még más is lesz. Nos, ez a más ma végre kiderült. A Blizzard ugyanis feltett egy hirdetést az oldalára, melyben munkatársakat keresnek az új feladataikhoz, mely nem más, mint a klasszikus címeinek feltámasztása. Na persze ez nem folytatást jelent, pusztán a Blizzard is belép a HD-s világba. Ezt azonban nem bánjuk, hiszen a csapat három kultikus címét teszi ilyen módon újra elérhetővé és élvezhetővé.Kezdjük a legjobbal, hiszen a WarCraft negyedik részére már nagyon sokan vártak, ám míg ez valóság lesz, addig be kell érjék a WarCraft III: Reign of Chaos új változatával. Bár a sorozatban még mindig a második fejezet viszi a prímet, de a harmadik bejegyzés is nagyon jó kis játék lett és alig várjuk, hogy - a Blizzard munkatempóját ismerve - pár év múlva egy ragyogó és új elemekkel megspékelt részt kapjunk.

A Diablo 2 sem nevezhető sikertelen játéknak és a mai napig rengetegen mászkálnak a program világában alaposan feltápolt karakterükkel. Persze egy negyedik résznek itt is jobban örült volna mindenki, de ezzel is megelégszünk. A harmadik a legmeglepőbb, a StarCraft felújítása. A dolog pusztán azért érdekes, mert a második rész most kapja meg a harmadik fejezetét, így ez a világ a mai napig nagyon aktív - pontosabban aktívabb és frissebb, mint a többi.

A Blizzard egyébként most először "vállalta fel" hivatalosan a felújításokat hiszen korábban már hallottunk pletykákat a dologról, de nehezen lehetett hinni nekik. Mindenesetre várjuk a hivatalos információkat és a részleteket a három játékkal kapcsolatban.

Listázás a fórumban