Megtorpant az ARM

Megtorpant az ARM

2015. december 10. 14:26, Csütörtök
A brit chiptervező cég jelenleg egyáltalán nincs könnyű helyzetben, szerverpiaci terveik dugába dőltek.

Tavaly november végén Steve Mollenkopf, a Qualcomm vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy 2020-ra a számítógép-központok piaca több mint 15 milliárd dolláros lesz. A legújabb elemzések alapján viszont legfeljebb ennek az értéknek az egytizedével lehet majd számolni.

A Northland Securities befektetési bankárai a hét elején leminősítették az ARM értékpapírjait. A vállalat kilátásai a közeljövőre a korábbihoz képest rendkívül rosszá váltak. A társaság 2020-ra csupán a szerverpiac 3-5 százalékát szerezheti meg, ez pénzre lefordítva 750 millió dollár és 1,5 milliárd dollár közötti összeget jelent. Ez a Qualcomm vezetője által korábban prognosztizált érték 5-10 százaléka.

Az ARM szerverchipjei eddig nem igazán keresettek, különösen a 64 bit architektúrás és sok magot felvonultató változatok hiányoznak a piacról. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a többi piaci szereplő (Calxeda, Applied Micro, Cavium, AMD, nVidia, Samsung) sem áll túl jól. Természetesen nem szabad leírni a brit chiptervező céget, valamint a szerverchipjeit, azonban az már látszik, hogy koránt sem tudja majd annyira gyorsan elérni a kitűzött célokat, mint azt remélte.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások