Windows XP-s kórházi rendszerek fertőződtek meg

Windows XP-s kórházi rendszerek fertőződtek meg

2016. január 21. 11:54, Csütörtök
Melbourne egyik kórházában több számítógép is használhatatlanná vált.

A The Age cikkéből és a Royal Melbourne Hospital közleményéből kiderült, hogy az érintett PC-ket vírus fertőzte meg. Mindegyik számítógépeken az elavult Windows XP futott. Az eset miatt részben megbénult az intézmény.

A fertőzés a kórház patológiai részlegének konfigurációit érintette. A kórházi dolgozóknak számos vér-, vizelet- és szövetmintát kellett a számítógépek segítsége nélkül megvizsgálniuk, ami jelentős fennakadásokat okozott. A többi osztály munkatársai kénytelenek voltak faxon keresztül kommunikálni a patológiai részleggel. Különösen súlyos volt a helyzet az intenzív és a betegfelvételi osztályokon.

Az IT-részleg jelenleg is a probléma megoldásán dolgozik. Az alkalmazottakat e-mailben figyelmeztették arra, hogy a belső jelszavaikat ne adják meg a Facebook, a Twitter, a Google (Gmail) és a bankok rendszereiben. A legtöbb belső program már újra működik, de azt még nem sikerült kideríteni, hogy a vírus miként kerülhetett a PC-kre és hogyan fertőzhette meg azokat. Az viszont mindenképpen jó hír, hogy a fertőzés nem veszélyeztette sem a betegek életét, sem pedig a betegellátást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások