A HoloLens képességeit demonstrálta a Microsoft

A HoloLens képességeit demonstrálta a Microsoft

2016. február 5. 20:47, Péntek
Ilyen lesz a foci jövője: a redmondi konszern új szintre emelné a televíziós közvetítések megtekintését.

A Microsoft a közelgő 50. Super Bowl kapcsán mutatta be, hogy milyen lehetőségek vannak a HoloLensben és ezzel párhuzamosan az amerikai futballban. Az eszköz a jelenleginél sokkal izgalmasabbá teszi majd a sportközvetítéseket.

Az Amerikai Egyesült Államokban minden évben rendeznek Super Bowl-partikat, ahol a szurkolók összegyűlnek, a mérkőzésekről beszélgetnek, illetve elemzik azokat. A Microsoft elsősorban ezeket a találkozókat tenné izgalmasabbá az általa fejlesztett kiterjesztett valóság szemüveg segítségével.


A HoloLens használatával egyrészt lehetővé válik a tévékép kinagyítása, másrészt számos további kiegészítő információ jeleníthető meg, így még több tudható meg az adott meccsről. De ez nem minden: egy asztalon a teljes stadion megjeleníthető 3D-ben, ezáltal a mérkőzést madártávlatból lehet nyomon követni. Elemezni lehet a csapatok stratégiáit, rá lehet zoomolni az egyes helyzetekre, valamint azok elfordíthatók, illetve bármilyen szögből megtekinthetők. Ezenkívül akár fantáziacsapatok is beleszőhetők a meccsekbe.

A megoldás természetesen nem csupán az amerikai futball esetén működhet, hanem más sportágakban, például a futballban, a kézilabdában, a kosárlabdában vagy éppen a golfban is. A lényeg, hogy a lehetőségek határtalanok.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások