Lindsay Lohan kontra GTA - meglepő fordulat

Lindsay Lohan kontra GTA - meglepő fordulat

2016. március 17. 20:00, Csütörtök
Meglepetésre a bíróság jogosnak látta Lindsay Lohan indítványát, melyet a GTA 5 miatt adott be a színésznő.

Számos olyan perről hallunk, melynek egyedüli értelme, hogy egy lassan feledésbe merülő egykori színész vagy zenész egy sikerjátékot perel vélt vagy valós sérelmei miatt. A Grand Theft Auto 5 kapcsán a legismertebb összetűzés Lindsay Lohan-nel volt - pontosabban van. Eredetileg 2013 végén a színésznő azért indított pert, mert meglátása szerint a Grand Theft Auto 5 híressé vált promóciós plakátja és két küldetés igazából az ő életéből származnak, az ő kalandjait ábrázolják és mivel nem adott engedélyt a fejlesztőknek, így bíróság elé viszi az ügyet.

Akkor jót mosolyogtunk és szerintem sokan már azt gondolták, hogy a dolog le is zárult. Ma azonban friss hírek bukkantak fel az ügy kapcsán, melyek ráadásul kimondottan megleptek mindenkit. A Forbes-magazin beszámolója szerint ugyanis a New York-i Legfelsőbb Bíróság egyik bírája, Joan Kennedy befogadta a keresetet, mivel megalapozottnak látja a színésznő és ügyvédeinek beadványát.



Elmondása szerint az alperes, a Take Two nem volt képes bizonyítani egyértelműen, hogy a képeken nem a felperes szerepel, pedig a kiadó mindent megpróbált annak érdekében, hogy cáfolják a szebb napokat megélt színésznő állításait. Az érdekessége a dolognak, hogy az ügy megfordulni látszik, hiszen eddig pont a GTA 5 rajongók és a fejlesztők tettek fel képeket, amin Lohan és a karakter szerepelnek, ám most a színésznő ügyvédei készítenek tökéletes fotókat és montázsokat, melyeken kiemelik a hasonlóságokat.

A Take Two végső húzásként arra hivatkozott, hogy az ügy már elavult, ennyi idő után pedig nem értik, miért ez a per, azonban a bíró szerint a kép a mai napig használatban van, így nem lehet szó elévülésről. Ha a kiadó elveszíti a pert, akkor nem kevés összeget kell majd kifizetnie, hiszen a kifogásolt küldetéseket pár millióan végigjátszották, az említett kép pedig az egyik legismertebb fotó, ami a GTA 5-höz készült. Ezek után várjuk a végeredményt - nem lenne meglepő egy peren kívüli egyezség sem.

Listázás a fórumban