Bezár az egyik legnépszerűbb tört World of WarCraft szerver

Bezár az egyik legnépszerűbb tört World of WarCraft szerver

2016. április 7. 20:07, Csütörtök

Hétvégén bezárja kapuit a tört World of WarCraft világának legnépszerűbb szervere, a Nostalrius hálózata.

A World of WarCraft világa milliós rajongótáborral bír mind a mai napig és nem csak a hivatalos szervereken látható ez a tömeg (ami azért jelentősen alacsonyabb, mint a korábbi években, de még így is impozáns). A különböző tört játékok számára is indultak szerverek, ahol természetesen nem kell havidíjat fizetni. Az egyik ilyen és talán magasan a legnépszerűbb a Nostalrius "központja", mely tavaly indult el és a World of WarCraft 1.12-es változatával volt játszható (vagyis a Burning Crusade előttivel).

A Nostalrius szerverein tavaly 800 ezren fordultak meg és ezek közül elég sokan valódi előfizetői voltak a World of WarCraftnak, azonban a Burning Crusade utáni átalakulás már nem tetszett nekik, így maradtak a korábbi változatnál. A bezárást természetesen a Blizzard rendelte el, aki egyébként elég érdekes módon egy éven át szemet hunyt a szerverek létezése felett. Most azonban véget ért a "türelmi időszak" és április 10-én, este 11 órakor végleg leállnak a gépek.

Ez arra ösztönözte a nagyjából 150 ezres aktív Nostalrius tábort, hogy petíciót indítsanak a szerverek leállítása ellen (jelenleg 30 ezres aláírásnál járnak). Az, hogy valóban elérik majd a céljukat az aláírásokkal szinte teljesen kizárt, hiszen maximum akkor járnának sikerrel, ha a Blizzard végül úgy döntene, hogy felveszi a hivatalos szerverek közé a Vanilla néven is ismert gépparkot... akkor azonban csak eredeti játékkal lehetne fellépni és így éppen a lényegét veszítené el.

Mindenesetre a tiltakozás folytatódik, de három nap múlva a szerverek leállnak. Érdekesség, hogy akadnak olyan szerverek, melyek már évek óta működnek, a Blizzard mégsem tesz semmit az ügy érdekében. Persze lehet, hogy olyan alacsony látogatottsággal bírnak, hogy nem érdemes foglalkozni velük.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások