Virtuális billentyűzetes notebookot tervez az Apple

Virtuális billentyűzetes notebookot tervez az Apple

2016. április 11. 22:38, Hétfő
A kaliforniai gyártó a jövőben még vékonyabb laptopokat dobhat piacra.

Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) néhány nappal ezelőtt fogadta el az Apple által még tavaly szeptemberben benyújtott szabadalmat. A dokumentum alapján a konszern a jövőben még vékonyabb notebookokat fejleszthet ki, ugyanis a leírásban egy hardveres billentyűzet nélküli készülék szerepel.

Az elképzelés lényege, hogy a cég teljesen száműzné a hardveres klaviatúrát, amelynek helyét egy hasonlót funkciót betöltő virtuális megoldás venné át, éppúgy, mint például az okostelefonoknál és a táblagépeknél. A társaság nem csupán néhány millimétert nyerne a hardveres billentyűzet elhagyásával, hanem azt is, hogy az ilyen termékek sokkal robusztusabbak lennének és jobban ellenállnának az esetleges sérüléseknek. Sokan esznek vagy isznak a notebookjuk felett; nos, egy zárt felületről egyszerűen leperegnének a folyadékok (üdítő, kávé stb.) és könnyebben lehetne leszedni a kekszdarabokat is.

Az biztos, hogy lennének hátrányok is, a felhasználók egy része például nehezen szokná meg a virtuális billentyűzetet. Az Apple szabadalmi leírásában az szerepel, hogy mikropontos rendszert használnának, amely az alatta található világító elemekkel jelezné az egyes gombok és az érintőpad helyét. Emellett az érintésre történő rezgéssel, almás marketingesül Taptic Engine-nek hívott megoldásra hasonlító technikát is alkalmazna a vállalat - ez jelenleg is megtalálható az Apple Watch okosórákban. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a szabadalmi dokumentumban szereplő megoldás valaha is testet ölt-e egy termékben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások