A Blizzard szerint nagy csalódás volt a Titan MMO

A Blizzard szerint nagy csalódás volt a Titan MMO

2016. április 22. 18:50, Péntek

Jeff Kaplan, a Blizzard egyik vezetője meglepően őszintén beszélt arról, hogy mi is történt a Titan MMO-val.

A Blizzard fennállása során viszonylag kevés olyan projektet jelentett be, melyet aztán valamiért nem fejezett be. A legemlékezetesebb a StarCraft: Ghost volt, melyet sokszor reklámoztak, felcsigázták vele a stratégia rajongóit is - majd aztán eldugták egy fiókba és örökre eltűnt. A Titan MMO hasonló pályát járt be azzal a különbséggel, hogy igazából hivatalosan sosem jelentették be. Nem nagyon láthattunk képeket vagy még inkább videót a projektből és ennek okairól nem nagyon beszélt senki - egészen mostanáig.

Jeff Kaplan, a Titan projekt egyik vezetője most meglepően nyíltan beszélt a játékról és az azzal kapcsolatos kudarcáról. "Alaposan elbuktunk minden elképzelhető módon... minden ponton kudarcot vallottunk. Megsemmisítő volt. Pont annyira vagy jó, amennyire az utolsó játékod volt. Így nekem az utolsó projektem egy óriási baki, a Titan nevű alkotás volt, melyet végül töröltek is." Kaplan elmondása szerint a World of WarCraft sikere után fejükbe szállt a dicsőség."Még bennünk élt a World of WarCraft hatalmas sikere és arra gondoltunk, hogy tudunk még egy ilyet csinálni. Hiszen mennyire volt nehéz? Teljesen elszálltunk magunktól és azt képzeltük, hogy csak fordulunk egyet és máris kint van a következő nagy dobásunk. Sajnos azonban a hatalmas ötletek és tervek alatt megroppantunk, a különböző részlegek elvesztették egymással a kapcsolatot és így már senki nem nagyon akart dolgozni."

"Mikor rádöbbentünk, hogy ez nem fog menni, leállítottuk a projektet. Ez azonban számunkra teljesen ismeretlen érzés volt. Addig nem nagyon volt rá példa, hogy ekkorát bukjunk. Annyi szerencsénk és sikerünk volt már addig, hogy ez a bukta komoly kihívást jelentett számunkra. Ez volt az addigi legnagyobb kihívásunk." A Titan MMO leállítása hivatalosan 2014 novemberében történt meg, akkor azonban már 7 éve zajlottak a fejlesztői munkálatok. A pletykák szerint egy sci-fi-akció-MMO lett volna a Titan és számos elemet végül a május 24-én megjelenő Overwatchba is átmentettek.

Listázás a fórumban