Videókártya is lesz az Apple új monitorában

Videókártya is lesz az Apple új monitorában

2016. június 3. 11:26, Péntek
A kaliforniai társaság öt éve nem jelentkezett új monitorral, de hamarosan érkezhet az első modell.

A jól értesültnek számító 9to5Mac információi alapján a 27 hüvelykes, LED-háttérvilágítású Thunderbolt Display kijelző utódja már az idén megérkezhet. Az új képernyő 5K felbontást kaphat, de az igazi különlegessége nem csak ez lesz. A jelenleg is kapható 27 hüvelykes Thunderbolt Display monitor felbontása 2560 x 1440 képpont, s első generációs Thunderbolt-, FireWire 800- és USB 2.0-csatlakozóval rendelkezik. A WWDC 2016 rendezvényen vagy az év folyamán azonban az Apple bejelentheti a legújabb modellt. A hír azért is érdekes, mert eddig úgy tűnt, mintha a konszern már nem is akarna foglalkozni a képernyők fejlesztésével és piacra dobásával. Nos, mint kiderült, ez közel sincs így.

A 9to5Mac értesülései szerint az új képernyő továbbra is 27 hüvelykes lesz, a felbontása pedig 5K, vagyis 5120 x 2880 képpont. A termék támogatni fogja a DCI-P3 színskála funkciót, amely korábban az iMac gépekben és az iPad Pro készülékekben már bemutatkozott. Az igazi különlegesség azonban nem az 5K felbontás lehet, hanem a beépített videochip alkalmazása. Az OS X egyik új verziója képes lesz arra, hogy a kijelző csatlakoztatásakor váltson a belső és a külső GPU között, mindez attól függ majd, hogy éppen mekkora teljesítményre lesz szükség.

Az új Thunderbolt Display kijelzőt a jelenlegi Apple számítógépekhez nem lehet majd csatlakoztatni, lévén nem rendelkeznek az ehhez szükséges kábelekkel. Ezen a problémán segíthet a Thunderbolt 3. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy az új modellben lesz-e integrált kamera, hangszóró és milyen további csatlakozókkal fog rendelkezni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások