A Qualcomm támogatja a Galileo programot

A Qualcomm támogatja a Galileo programot

2016. június 26. 14:08, Vasárnap
Komoly partnerrel bővült az európai műholdas navigációs rendszer támogatóinak tábora.

Az amerikai gyártó bejelentette, hogy számos módon akarja segíteni a Galileo elindulását. A projekt résztvevői a jövőben használhatják a Qualcomm okostelefonokhoz és táblagépekhez kifejlesztett aktuális Snapdragon rendszerchipjeit, a dolgok internetéhez kapcsolódó és Snapdragon-modemekkel összefüggő megoldásait, valamint akár a régebben készített modemeket is.

A Qualcomm hangsúlyozta, hogy - aktuális chipsetekkel - már évek óta támogatja a Galileo programot. Ahhoz, hogy a rendszer a jövőben is használható legyen, szükség lesz szoftverfrissítésekre és azokat, illetve az azokhoz szükséges módosításokat a társaság a harmadik negyedévben elérhetővé is fogja tenni minden gyártó számára.

A Qualcomm támogatja a Snapdragon 820, 652, 650, 625, 617 és 435 típusú System-on-Chipek, valamint a Snapdragon 820A-ra épülő megoldások és az X16, X12, X7 és X5 típusú Snapdragon-modemeken alapuló IoT-megoldások alkalmazását. A vállalat célja az együttműködéssel az, hogy rövidebb idő alatt lehessen megállapítani az egyes személyek tartózkodási helyét és különösen a városi területeken pontosabb legyen a lefedettség. Emellett a Qualcomm fel akar készülni a Galileo segítségével az európai uniós eCall rendszer 2018-as bevezetésére is.

Tavaly december végén a Galileo már 12 műholdból állt. Az Európai Űrügynökség a nyári szünetet követően - a még hátralévő egységek legyártása és tesztelése mellett - sort kerít három Ariane-5 rakéta bevetésére is, amelyek mindegyike 4 ilyen műholdat szállít majd a helyszínre. A végső cél a teljes flotta, azaz 30 műhold rendszerbe állítása, a platform beüzemelésének első szakasza pedig valamikor idén kezdődne el.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások