Brit gyógyszer­gyártó céggel működik együtt az Alphabet

Brit gyógyszer­gyártó céggel működik együtt az Alphabet

2016. augusztus 5. 14:03, Péntek
A cél a bioelektronikai kutatások erősítése és a krónikus betegségek elleni harc.

A Google anyavállalatához tartozó Verily Live Sciences (a korábbi Google Life Sciences) közös társaságot alapít a GlaxoSmithKline (GSK) gyógyszergyártó konszernnel. A vállalkozás neve Galvani Bioelectronics lesz. A két fél közösen akarja kutatni a bioelektronika területét és visszaszorítaná a krónikus betegségeket.

A kooperáció célja az, hogy sikerüljön előrelépést elérni a bioelektronika területén és olyan nagyon kis méretű implantátumok megalkotása, amelyekkel elektromos jelek küldhetők a testen keresztül. Ezáltal a számos betegségnél előforduló szabálytalan vagy módosult impulzusokat fel lehetne mérni és alkalmazkodni hozzájuk. A GSK szerint a technológia segítségével egy nap a krónikus betegségeket, például az ízületi gyulladásokat, a cukorbetegséget és az asztmát is lehet majd gyógyítani. A technológiát használó első termékek engedélykérelmeit 2023-ban nyújthatja be a közös cég.

A Galvani Bioelectronics 55 százalékban a GSK, míg 45 százalékban a Verily Live Sciences tulajdona lesz. A két fél együtt hét éven át 540 millió fontot fektetne be az új vállalatba. A Galvani Bioelectronics székhelye Stevenage lesz, ahol jelenleg a GSK kutatási és fejlesztési részlege található. Emellett a tervek között szerepel San Franciscóban egy kirendeltség létrehozása.

A brit kormány számára az együttműködés komoly siker, különösen az ország európai uniós kilépésével kapcsolatos népszavazás után. Greg Clark, üzleti és energiaügyekért felelős miniszter azt nyilatkozta, hogy ez egy további jelentős győzelem a brit gazdaság számára. A GSK egyébként éppen a múlt héten jelentette be, hogy 275 millió fontot fektet be három nagy-britanniai helyszínen.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások