4K OLED tévéket mutatott be az LG

4K OLED tévéket mutatott be az LG

2016. augusztus 8. 18:15, Hétfő
Az LG Electronics Magyarországon is bemutatta legfejlettebb 4K felbontású HDR-képes OLED TV-it, amelyek az idei CES-en debütáltak Las Vegasban.

A G6 és az E6 modellek a vállalat első olyan OLED-televíziói, melyek a cég új Picture-on-Glass formavilágát használva készültek el: az ultravékony (a 65 colos G6 esetében mindössze 2,57 milliméteres) OLED panel üveg hátsó borítást kapott. Az LG új OLED-portfóliójának valamennyi tagja — köztük az 55 és 65 colos méretben elérhető B6 és C6 modellek — harman/kardon hangrendszerrel és Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval érkezik, illetve egyszerre támogatja a HDR10 és a Dolby Vision HDR-formátumokat. A B6 és a C6 modell egyedi jellemzője a papírvékony kialakítás és a lebegő hatású talapzat. A csúcskészülék, az LG idén debütált SIGNATURE prémium termékcsaládjának tagja, a G6 elnyerte a 2016. évi CES legjobb innovációjának járó elismerést és az iF Design Award dizájndíját is.

A cég közleménye szerint a HDR-tartalmak új élményt nyújtanak az OLED Pixel Dimming technológiának köszönhetően. Míg az LCD kijelzők esetén a LED háttérvilágítás egész képernyőrészleteket egyben világít meg, addig az OLED panelek minden egyes pixele külön-külön vezérelhető, valamint ki- és bekapcsolható, így háttérvilágításra egyáltalán nincs szükség. Ennek eredményeként az OLED TV-k élénk színeket, végtelen kontrasztarányt és részletes sötét tónusokat jelenítenek meg még olyankor is, amikor fényes objektumok közvetlenül a mélysötét területek mellett helyezkednek el. Mivel az egyes pixelek külön kikapcsolhatóak és nincs külön háttérvilágítás, a képek tökéletes feketével jeleníthetők meg.

A 10 bites panellel és a 10 bites feldolgozási képességgel az LG OLED TV-k több mint egymilliárd lehetséges színbeállítást tesznek elérhetővé, a ColorPrime Pro technológia segítségével pedig ezek a készülékek a színek és színárnyalatok legkisebb részleteit is képesek megjeleníteni, lefedve a DCI-P3 színtér 99 százalékát.A készülékek támogatják a BT.2020-at, vagyis a legújabb generációs tartalomsugárzási sztenderdet. Azáltal, hogy a hangszórók előre és nem lefelé irányulnak, mint sok vékony kialakítású televízió esetén, a nézők tiszta, részletgazdag hangzást hallhatnak, torzítás- és visszaverődés-mentesen még akkor is, ha a készüléket falra rögzítik. A hangrendszer extra mélysugárzói még erőteljesebbé teszik a hangzást.

A most bemutatott OLED TV-portfólió a legfrissebb webOS okostelevíziós operációs rendszerrel érkezik. Az LG B6 OLED TV már kapható Magyarországon, a 65 colos készülék ajánlott bruttó fogyasztói ára 1 899 990 forint, míg az 55 colos modellé 1 199 990 forint. A C6 OLED TV ajánlott bruttó fogyasztói ára 1 899 990 forint, míg az 55 colos modellé 1 199 990 forint. Az LG E6 ajánlott bruttó fogyasztói ára 2 199 990 forint míg az 55 colos modellé 1 499 990 forint. Az LG G6 SIGNATURE OLED TV várhatóan idén év végén érkezik a magyar piacra 65 és 77 colos méretben.

Listázás a fórumban