Corrs a netes mp3 letöltés ellen

Corrs a netes mp3 letöltés ellen

2000. július 13. 19:28, Csütörtök
A Corrs együttes is csatlakozik az mp3 letöltés-ellenes táborhoz.


Az ír csapat lett Jean Michel Jarre helyett az európai zeneipar hivatalos zászlóvivője az illegális internetes zeneletöltés elleni harcban. A bejelentés két nappal azután történt, hogy az Egyesült Államokban számos sztár egyesítette erőit, és vásároltak teljesoldalas reklámokat a lapokban. Jarre előrejelzése szerint az év végére a zenerajongók már másodpercek alatt letölthetnek egy teljes CD lemezt.

A Corrs gitárosa/szintetizátorosa Jim Corr: "A legtöbb ember sose lopná el a CD-t a hely boltból." Véleménye szerint az interneten most ez történik. Az audióipar nemzetközi szövetsége (International Federation of Phonographic Industries) becslése szerint a neten jelenleg több mint 25 millió illegális dal van. Jay Berman elnök szerint a kormányzatoknak újra kellene gondolni a biztonsági másolás kérdését, mivel "200 millió ember másolgatja a zenéket". Véleménye szerint ha a dolgok tovább folytatódnak, 600,000 állás kerülhet veszélybe.

Sharon Corr énekesnő elmondta, hogy nem csak a zenészek kedvéért teszik. "Rengeteg idő, munka és pénz megy a lemezünk elkészítésébe, beleértve a felvételt készítőket és a technikusokat is." Jim Corr közölte, hogy jelenleg több mint 18,000 illegális Corrs, és 17,000 Jean Michel Jarre file található meg a neten 8 órán belül. "Mi már elégedettek lehetünk, de meg kell védenünk az új művészeket is, akiknek pénz kell a fejlődéshez."

Elsőként a Metallica és Dr. Dre hip hop sztár lépett fel a filecserélő Napster ellen, később csatlakozott hozzájuk Christina Aguilera, Blink-182 és Garth Brooks, de a másik tábornak is vannak támogatói, például Chuck D vagy a Limp Bizkit.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások