Hatékonyabb a Chrome, mint az Edge?

Hatékonyabb a Chrome, mint az Edge?

2016. szeptember 9. 08:04, Péntek
A Google reagált a Microsoft korábbi tesztjére, nagyot javítottak az áramfogyasztás terén.

A webes konszern nyilvánosságra hozott egy saját tesztvideót, amellyel a Microsoft tesztjére reagált. A redmondi konszern júniusban közölte, hogy a saját adatai alapján az Edge a legkevesebb erőforrást igénylő böngésző a Windows 10 alatt. A Surface Bookon végzett tesztek azt mutatták ki, hogy a készülék három órával tovább üzemelt, mint a Chrome alkalmazásakor. A Google most szintén a Surface Book, valamint a hónapban megjelentetett Chrome 53 böngésző bevonásával végezte el a tesztjeit. Az új verzió jelentős javulást hozhat az áramfogyasztásban. A tesztben szerepelt a Chrome 46 is.


A Microsoft tesztjeiben arra az eredményre jutott, hogy az Edge a Windows 10 alatt átlagosan 36 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint a Chrome, ha a felhasználó olyan oldalakat látogatott meg, mint a Facebook, a Google és a Youtube. A folyamatos videostreamelés esetén az eszköz az Edge használatakor 7 óra 22 perces, míg a Chrome esetében csak 4 óra 19 perces üzemidőt tudott felmutatni.

Nos, a Google a vizsgálataiba a Vimeo HD-t és nem a YouTube videomegosztó platformot vonta be, mert el akarta kerülni azt a felvetést, hogy a saját szolgáltatása a Chrome böngészőre van optimalizálva. (Ezzel együtt persze így az eredmények nem összehasonlíthatók.) A Surface Book a Chrome 46 használatakor 8 óra 27 perces, míg a Chrome 53 alkalmazásakor 10 óra 39 perces üzemidőt produkált. A Google emellett rámutatott arra, hogy a programja több platformra érhető el, mint az Edge. Különösen a mobil készülékeken sikerült jelentősen gyorsabbá tenni a böngészőt. A Chrome Mac-kompatibilis változata a videók lejátszásakor, a képek megjelenítésekor vagy a scrollfolyamatok során 33 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt, mint korábban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban