Routert dob piacra a Google

Routert dob piacra a Google

2016. szeptember 27. 09:52, Kedd
A cég egy saját routert is bemutatna, amely több érdekes szolgáltatást nyújt.

Az elmúlt napokban olvashattunk arról, hogy a két várva-várt Pixel okostelefon a Google október 4-re tervezett rendezvényén mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, emellett azonban számos más termékről is leránthatják a leplet. Ezek között szerepel (legalábbis az előzetes hírek szerint) az új hibrid operációs rendszer, a Chromecast új változata, a Daydream VR-headset, az egyszerűbb otthoni feladatokat ellátó Google Home, valamint a cég saját routere is.

A Google WiFi néven érkező új router a külső források szerint 90 százalékos valószínűséggel bukkan majd fel a rendezvényen, ez pedig több érdekes szolgáltatást és funkciót is kínálna a felhasználóknak. Ezek között szerepel a több egység összehangolása és azok kombinálása, hogy az otthonokban és a munkahelyen elérhető WiFi-zónából még véletlenül se sétálhassunk ki, a további egységek ugyanis egyszerűen kiterjesztik az eredeti hatósugarat, mégpedig mindenféle különleges konfigurálás és speciális beállítások nélkül.

Az úgynevezett mesh technológia mellett a biztonságra is nagy hangsúlyt helyeznek a cég mérnökei, ezért az általuk kínált eszközök mind a Google jóváhagyásával és aláírásával jelennek majd meg a piacon, ami szerintük csökkenti a sikeres támadások esélyét. Az előzetes hírek szerint a Google 129 dolláros áron mutatná be a készüléket, ami tűrhetőnek mondható, nagy kérdés azonban, hogy ezt pontosan milyen menetrendben, vagyis mely régiókban kínálnák majd az érdeklődő felhasználóknak, az utóbbi években ugyanis hozzászokhattunk ahhoz, hogy az egyes szolgáltatások és termékek először a tengerentúlon jelennek meg, ezt pedig lassan, fokozatosan követi csak a forgalmazás kiterjesztése.

Az október 4-i rendezvény mindenesetre több érdekességet is kínál majd számunkra, ezekről igyekszünk majd mi is gyorsan és részletesen beszámolni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások