PC-re is eljut a GeForce Now

PC-re is eljut a GeForce Now

2017. január 5. 16:32, Csütörtök
Az Nvidia a CES 2017 rendezvényen bemutatta, mire is képes a GeForce Now szolgáltatásuk egy átlagos PC-n.

A GeForce Now egy igen izgalmas szolgáltatás, mely eddig csak az Nvidia saját Shield-rendszerében volt elérhető. A CES 2017-es rendezvényén azonban Jen-Hsun Huang, a cég vezetője bemutatta a PC-re és Mac-re szánt verziót is, mely a látottak alapján nagyon megéri majd az árát. Az eddigi tapasztalatok két út állt azon játékosok előtt akik nem rendelkeztek egy, a mai játékok által alapvetőnek kikiáltott PC-s konfigurációval: vagy kompromisszumokat kellett eddig kötnie (beállítások menüben való szórakozás) vagy komoly pénzt kellett befektessen a fejlesztésekbe.

A GeForce Now lényege, hogy egy távoli gépfarmon (Pascal) renderelik le a játékot, melyet a mi gépünknek így már csak le kell játszania. Éppen ezért nem is kell fejlesszük a konfigurációnkat ha komolyabb látványt szeretnénk magunknak. Elég csak kicsengetni a 25 dolláros díjat, melyért cserébe 20 órányi játékot kapunk (ezért egy GTX 1060-as gép erejét kapjuk meg, a GTX 1080 esetében 25 dolcsiért csak 10 óra jár). Mindezt pedig Jen-Hsun Huang egy Mac segítségével mutatta be, melyen egyébként a Rise of the Tomb Raider futott, tökéletesen.


A Steam, Uplay vagy Originen beszerzett játékokat le sem kell tölteni, nem kell telepíteni. Elég egy kisebb klienst feltenni a gépünkre, majd onnan kiválasztva máris játszhatunk az általunk oly vágyott programmal. Ezzel együtt a közben érkező frissítések is automatikusan telepítődnek a programokra. A GeForce Now márciustól Early Access formájában, teljesen ingyen elérhető lesz, a valódi megjelenési dátumról pedig még nincs hír. De feltehetően a nyáron már elérhető lesz a rendszer.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások