Nem támogatja tovább a távmunkát az IBM

Nem támogatja tovább a távmunkát az IBM

2017. február 10. 20:59, Péntek
Komoly változásokat vezet be a társaság.

A The Register számolt be arról a belső videóról, amelyben Michelle Peluso marketingvezető arról tájékoztatta a részleg munkatársait, hogy dönteniük kell: vagy valamelyik egyesült államokbeli nagy központi irodában dolgoznak a jövőben vagy kereshetnek maguknak új munkahelyet. A dolgozók hat ilyen nagy centrum - meg nem erősített hírek szerint New York, Boston, Atlanta, Austin, San Francisco és Raleigh - közül választhatnak és a döntésre mindössze 30 napjuk van.

Az első alkalmazottakat már hétfőn tájékoztatták a megváltozott helyzetről, a többieket március elején fogják informálni. Az új szabályozást a közeljövőben az USA-n kívül más régiókban is bevezethetik majd. A döntés egyébként azért meglepő, mert eddig számos olyan munkavállaló volt, akik vagy kisebb kirendeltségeken vagy távmunkában dolgoztak. Peluso azzal indokolta a módosítást, hogy szeretnék az eddiginél sokkal kevesebb helyre összpontosítani a marketingcsapatukat, amitől az értékesítés javulására számít.

A változtatás nem elsősorban a távmunkában dolgozóknak rossz, hanem azoknak, akik a különböző kisebb marketingrészlegek munkatársai voltak. Ők ugyanis teljesen más helyekre kerülhetnek és a költözés mellett még az sem biztos, hogy például béremelést kapnak. Az mindenesetre jó hír, hogy az IBM egy kisebb összeggel támogatja a költözést.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban