Áprilisban nyílik az új Apple-központ

Áprilisban nyílik az új Apple-központ

2017. február 24. 15:00, Péntek
A létesítmény létrehozása mellett egykor még Steve Jobs lobbizott.

A társaság bejelentette, hogy az első munkatársak áprilistól költözhetnek be az Apple Park nevű új központba, ugyanakkor a teljes csapat beköltözése fél évet vesz igénybe. A jövőben egyébként várhatóan 12 000 alkalmazott dolgozik majd az Apple Parkban. A komplexum közel sincs kész, a végső simítások még hónapokig tartanak a Campus 2-nek is nevezett létesítményen. A munka egész nyáron folytatódni fog.

A kereken 1000 személy befogadására alkalmas rendezvényterem Steve Jobs nevét viseli majd és ott fogják bemutatni ezentúl az új termékeket. Eddig erre a célra általában különböző kaliforniai rendezvényhelyszíneket választott ki a társaság. Steve Jobs, az Apple egykori karizmatikus vezetője még a halála előtti egyik utolsó nyilvános fellépésén is azért lobbizott Cupertino városi tanácsánál, hogy támogassák a beruházást. Cupertino városi tanácsa 2013 októberében engedélyezte az óriáscég számára az építményt. A helyi lakosok korábban leginkább amiatt tiltakoztak, mert úgy vélték, az új központ nagyobb forgalmat fog generálni.


Az Apple a Hewlett-Packard korábbi területét vásárolta meg, amely közvetlenül egy autópálya mellett található. A főépület alapterülete 262 000 négyzetméter, ezzel pedig a egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítmény a világon. A tervezők egy látogatói centrumot is megálmodtak, amelyben helyet kapott egy Apple Store és egy kávézó is. A komplexumban van még fitneszcentrum és kutatási-fejlesztési központ, míg a működéshez szükséges energiát teljes mértékben megújuló forrásokból fedezik. A munkatársak rendelkezésére összesen 2 mérföld hosszú sétálóutak és futópályák, gyümölcsös, rét és tó állnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások