Disney-filmet mutatott be a Google Home

Disney-filmet mutatott be a Google Home

2017. március 20. 09:38, Hétfő
Az okoshangszórót használók egy része komoly meglepetésben részesült az elmúlt napokban.

A Google Home eszközök tulajdonosai arra lettek figyelmesek, hogy a napi események menüpontban az időjárás-előrejelzések, a közlekedési helyzetre vonatkozó adatok és a hírek mellett információkat kaptak a Disney egyik alkotásáról, A Szépség és a Szörnyetegről legújabb feldolgozásáról is. A Google Home nem csupán arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy a mű mikortól kerül a mozikba, hanem a rövid történetet is elmesélte nekik - minderről a Redditen számoltak be néhányan, emellett a Twitterre is felkerült a hangfájl.

Az eset bemutatta, hogy mennyire sokoldalú lehet a Google Home és a Google Asszisztens, ugyanakkor rávilágított arra is, hogy lehetőség nyílhat a rejtett - vagy nem is annyira rejtett - reklámok elhelyezésére a rendszerben. Nem véletlenül reagált úgy a Google a megjelent információra, hogy a bejátszást egyáltalán nem a film reklámjának szánta, csupán azzal kísérletezett, hogy az asszisztense segítségével megfelelő tartalmakat kínáljon az embereknek. A társaság elismerte, hogy körültekintőbben is kivitelezhette volna a dolgot.

A Google Home rendszerébe integrált Google Asszisztens nevű program a mesterséges intelligenciára épül és a célja, hogy elkísérje a felhasználókat az egész napjuk során és segítse őket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások