IPhone készülékre épülő laptopot álmodott meg az Apple

IPhone készülékre épülő laptopot álmodott meg az Apple

2017. március 27. 09:07, Hétfő
Az okostelefon vagy az iPad táblagép az új MacBook fő egysége lehet.

Az Apple Insider felfedezte a társaság egyik érdekes szabadalmát, amelynek lényege, hogy gyakorlatilag egy iPhone készüléket integrálnának egy notebookba. A kifejlesztett technológia lehetővé teszi, hogy az iPhone érintőképernyője a laptop érintőpadja legyen, míg a többi alkatrész a készülék működtetéséért feleljen. A notebookház, a nagy méretű kijelző, a billentyűzet, az akkumulátor és a portok természetesen elérhetőek lennének.

A szakemberek kidolgoztak egy másik változatot is, amelynél az iPhone-t egy iPad helyettesítené, annál azonban az iPad kijelzője nem érintőpadként, hanem képernyőként szolgálna. Az operációs rendszer mind a két verzió esetében az iOS lenne és érdekesség, hogy az új modell lehetne az első Apple-laptop, amely érintőképernyővel rendelkezik.

A szabadalmi dokumentumot 2015 szeptemberében nyújtotta be a társaság és azt az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) tavaly szeptemberben fogadta el. Mindenesetre a megoldás hasonlít a 2 az 1-ben laptopokra, amelyeknél általában levehető a képernyő és táblagépként használható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások