Április 11-én érkezik a Windows 10 nagy frissítése

Április 11-én érkezik a Windows 10 nagy frissítése

2017. március 31. 10:27, Péntek
A Microsoft elsősorban a virtuális valóság szemüvegének technikáját tenné elérhetővé az olcsóbb számítógépek tulajdonosai számára is.

Yusuf Mehdi, a Microsoft Windows operációs rendszerekért és eszközökért felelős alelnöke blogbejegyzésében azt írta, hogy az úgynevezett Creators Update csomag április 11-től lesz hozzáférhető a Windows 10-használók számára. Az érkező frissítések alapvetően új 3D-funkciókat és kiegészítéseket kínálnak a játékosoknak, emellett könnyebbé teszik majd a vegyes valóság alkalmazások használatát. A Microsoft a technológiát a HoloLens szemüvegével együtt vezette be. A Creadors Update kiadásának köszönhetően akár az olcsóbb számítógépek is képesek lesznek támogatni a vegyes valóság technológiát.

További újdonságok a 3D-kiegészítések, amelyek közé a Paint 3D nevű új festőprogram is tartozik. Ennek segítségével könnyebbé válik a PC-n a 3D-objektumok létrehozása. Az így létrehozott 3D-modellek közvetlenül ki is nyomtathatók egy 3D-nyomtatóval vagy elküldhető egy 3D-nyomtatással foglalkozó vállalatnak. Ezenkívül a Remix 3D online közösség lehetővé teszi az ilyen objektumok megosztását. Szintén újítás, hogy lehetőség lesz a játék üzemmód bekapcsolására, ilyenkor az adott program a legmagasabb szintű prioritást kapja meg, így minden háttérben futó folyamat annak lesz alárendelve. Újdonság a Beam nevű technológia is, amellyel a játékokat lehet streamelni.

Lehetőség lesz a Windows-frissítések elhalasztására maximum 3 nappal későbbre vagy egy tetszőleges időpontra, illetve jelentős mértékben bővültek az adatvédelmi beállítások. Minden biztonsági beállítást központilag lehet majd elvégezni és a kikapcsolt Windows Defender automatikusan aktiválódik, ha a feltelepített védelmi szoftver érvényessége lejár. Amennyiben a felhasználó meghosszabbítja az előfizetést, akkor a Defender újra kikapcsol.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások