Vissza­vonhatja a Microsoft elleni kartellvádat a Kaspersky

Vissza­vonhatja a Microsoft elleni kartellvádat a Kaspersky

2017. május 2. 09:58, Kedd
Az orosz IT-cégnek az operációs rendszerbe épített biztonsági csomaggal volt problémája, ami miatt nehezebb saját megoldásukat eladni.

A Kaspersky Lab a jövőben nem foglalkozik tovább a Microsoft ellen az Európai Unióhoz tavaly novemberben benyújtott kartellváddal. A vállalat korábban azt kifogásolta, hogy a Defender biztonsági csomag szorosan kapcsolódik a Windows 10 operációs rendszerhez. Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab alapítója és vezetője Oroszország, az Európai Unió és világszerte számos állam versenyhivatalához fordult, s azt állította, hogy a redmondi társaság célzottan hátrányos helyzetbe hozza a független biztonsági vállalkozásokat.

Az üzletember azzal indokolta a mostani lépést, hogy a Microsoft meghallgatta őket és több változást eszközölt, amelyek megvalósítása még most is folyamatban van. Amennyiben az óriáscég minden követelésüknek eleget tesz, akkor nem fogják beperelni. Mindettől függetlenül úgy tűnik, hogy az Oroszországban, a Szövetségi Monopólium-ellenes Szolgálat (FAS) által elindított vizsgálat folytatódik. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy a Kaspersky Lab milyen feltételeket fogalmazott meg a Microsofttal szemben.

Korábban kifogásként elhangzott, hogy komoly problémát jelent, hogy a Microsoft - egy új Windows 10-verzió megjelenése után már nem két hónap, hanem csupán egyetlen hét időt ad a fejlesztőknek arra, hogy a termékeiket az operációs rendszerhez igazítsák. Ezenkívül meghatározták azt is, hogy összesen két aktív biztonsági alkalmazás lehet egy számítógépen, ezek közül pedig az egyik a Microsoft saját megoldása.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban