A Facebookot is töröltették volna a Google keresési indexéből

A Facebookot is töröltették volna a Google keresési indexéből

2017. május 7. 19:49, Vasárnap
A platform a webes óriás munkatársainak köszönhetően kerülte el a kellemetlen helyzetet.

A The Premier League partnercége törlési beadványt juttatott el a Google illetékeseinek és a dokumentumban több internetes cím eltávolítását kérte a cégtől. A brit szervezet megbízásából eljáró NetResult az indoklásában arra hivatkozott, hogy az intézkedésre szerzői jogsértések miatt kerülhet sor. A társaság megvizsgálta a keresetet és végül úgy döntött, hogy semmit sem tesz.

A Google hetente több millió hasonló beadványt kap, a legtöbb vád később igaznak is bizonyul. A mostani dokumentumban a célpontok között volt számos sportközvetítést streamelő oldal (streamsarena.eu, letsfooty.com, tvlink.in, sportcategory.com), ugyanakkor egy igazán különleges cím is, a Facebooké. Az eset mindenesetre bebizonyította, hogy a nagy platformok is könnyen bajba kerülhetnek automatikus megfelelés esetén, mert ugyan több millió rossz vagy vitatható cím kikerül a keresési indexből, de ha egy jó ajánlat tűnik el, akkor az viszont komoly veszteséget okozhat.

Tavaly novemberben derült ki, hogy egy év alatt 900 millió linket távolított el a Google. A szerzői jogtulajdonosok több mint egymilliárd keresési hivatkozás törlését kérték a keresőcégtől. Vannak visszaélések, amikor ismeretlenek oldalakat töröltetnek a vállalat keresési indexéből és eddig több tucat honlapot távolíttattak el ilyen módon a rendszerből.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások