Office 10 beta 1

Office 10 beta 1

2000. augusztus 30. 13:27, Szerda
Augusztus elején adta ki az Office 10 beta 1-es változatát a Microsoft. A cég úgy határozott, hogy néhány új szolgáltatást és változtatást már most bemutat a nagyközönségnek.

A Sun Microsystems StarOffice programcsomagjának személyében (amely a Unix-tól kezdve a Linuxon át a Windows-okig szinte minden operációs rendszeren fut) a Microsoft komoly ellenfelet kapott. Ezért az MS szerint az Office 10 az eddigi leginnovatívabb és legjelentősebb MS programcsomag.

Az újításokról: megpróbálták egyszerűsíteni a funkciók elérhetőségét, valamint az internetes feladatok elvégzését is megkönnyítették. Az Outlook kivételével minden alkalmazás új felhasználói felületet kapott, ezt az MS "Task Pane"-nek hívja. Az Outlook a Digital Dashboard nevű felületet kapja. Az Outlookba integrálták a Hotmail és a Microsoft Instant Messenger (üzenőprogram) funkciókat is.

Lényeges újdonság a beszédfelismerés: minden Office alkalmazásban működni fog, így ez az első MS termék, amelyet beszéddel vezérelhetünk. Tovább javították a dokumentumok visszaállítási lehetőségeit is, ezt az MS "légzsáknak" hívja.

A munkacsoportos támogatással több ember is dolgozhat például egy táblázaton akár online is. Az Excel és az Access ismerni fogja az XML formátumot, így egyszerűbb lesz a webes alkalmazások elkészítése.

A cég állítása szerint a fileformátumok visszafele kompatibilisek lesznek, és az Office 10 nem igényel semmilyen hardver vagy rendszer upgrade-et. (Ezt nehezen hiszem el, mert Windows 95-ön pl. nem fut az Office 10 beta 1.)

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások