Fájlcsere? Támogatva!

Fájlcsere? Támogatva!

2000. szeptember 1. 12:48, Péntek
Ugyan az amerikai egyetemek 34 százaléka tiltja a Napster használatát, viszont kiderült, hogy 40 egyetemnek szerződése van a filecserélhetést lehetővé tévő I-drive.com-mal.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy az amerikai egyetemek 34 százaléka tiltja a Napster használatát, sőt, ha a kollégiumokat is beszámítjuk, akkor több, mint 200 intézmény nem engedi a népszerű MP3 cserélgető program futtatását. Most azonban kiderült, hogy 40 egyetem szerződést kötött az I-drive.com-mal, melynek egyik felhasználási módja a file-ok cserélgetése.

"A cél az, hogy a segítsük az egyetemi munkát és egy "virtuális hátizsákot" nyújtsunk, melynek segítségével mindenhonnan el lehet érni a feltöltött dokumentumokat. Nem azt szeretnénk támogatni, hogy az eddig Napstert használó diákok most itt cserélgessék a zenéket." - mondta Jeffrey Bonforte, az I-drive.com vezérigazgatója.

Az I-drive.com - a regisztráció után - 50-100 MB nagyságú területet, és korlátlan méretű Web tárhelyet ad. A felhasználók megoszthatják könyvtáraikat másokkal, így semmi akadálya a filecserének.

Az I-drive.com már most is nagyon népszerű a főiskolások között, mára az 5 millió felhasználó 35 százaléka "főiskolás" korban van. A cég szerint az általuk tárolt anyag fele szórakoztatással kapcsolatos. Bonforte elmondta, hogy már most is tiltják bizonyos file-ok cserélgetését, és megszüntetik azokat a regisztrációkat, ahol illegális anyagot tárolnak.

Az I-drive.com egyébként szerződésben áll a Scour.com-mal, melyet beperelt az Amerikai Filmforgalmazók Szövetsége és az Amerikai Zenekiadók Szövetsége is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások