Majdnem sci-fibe illő tervekkel nyerték meg a II. világháborút

Majdnem sci-fibe illő tervekkel nyerték meg a II. világháborút

2017. augusztus 19. 12:18, Szombat
A DoQ új dokuja a Luftwaffe tervét mutatja be.

Fából és alumíniumból készült sugárhajtású repülőgépek, távirányítású hőkövető rakéták, szuperszonikus sebességű bombázók - a II. világháború alatt a Harmadik Birodalom mérnökei számtalan befejezetlen vagy csak tervrajzokon létező ötletekkel jelentkeztek, melyek közül néhány képes lett volna teljes városokat is eltüntetni a Föld színéről. Egy valamivel azonban ők sem számoltak... az idővel.

Így kezdődik a DoQ csatorna közleménye, mely a mai premiert, a Titkos Luftwaffe-repülőgépek című dokumentumfilmet vezeti fel. A DoQ-n tehát augusztus 19-én, 21:00-kor debütáló film speciális számítógépes grafikával létrehozott felvételeken mutatja be, hogyan feszegette a harci technológia határait a világ két szuperhatalma a XX. században.

Az egyik „csodafegyver” egy új típusú sugárhajtású repülőgép volt, amelynek célja az Egyesült Államok és a Brit Birodalom légierejének térdre kényszerítése lett volna. Nem egészen 74 nap alatt sikerült megalkotni az első Volksjäger repülőgépet. Másik „csodafegyverként” kifejlesztették a Focke-Wulf Ta 183 szuperszonikus vadászgépet, amely képes lett volna az amerikai rombolók közel 9 kilométeres magasságába repülni. A vadászgép közel 1000 km/órás sebessége miatt azonban új légifegyverekre is szükség volt. És a németek New York városának elpusztításának céljából fejlesztették ki külsőre egyik legbizarrabb repülőgépüket, a sugárhajtású, Ho-229 csupaszárny bombázót, amelyet a lopakodógépek elődjeként tartanak számon.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások