Az olcsóbb telefonokon is megjelenik a Quad HD

Az olcsóbb telefonokon is megjelenik a Quad HD

2018. január 5. 09:44, Péntek
A Qualcomm olyan új chipen dolgozik, amely többek között ezt tenné lehetővé.

Érdekes értesülés látott napvilágot a világhálón, amelyből több fontos következtetést is levonhatunk az okostelefonok piacának 2018-as (várható) fejleményeire nézve. Külső, ám többször megbízhatónak bizonyult forrás számolt be arról, hogy a Qualcomm egy olyan chipet fejleszt, amely a csúcskategóriás jellemzőket tenné elérhetővé a középkategóriában.

Az okostelefonokkal kapcsolatos pletykákra szakosodott Roland Quandt azt szellőztette meg saját Twitter-hírfolyamában, hogy már készülőben van a Qualcomm Snapdragon 670 chip, amely nyilván a jelenleg is használt 660-as típust váltaná le. Ez rögtön jelzi számunkra, hogy nagyjából mire számíthatunk, a Snapdragon 660 ugyanis 2017 során több olyan készülékben kapott helyet (lásd Oppo R11 és R11s, Xiaomi Mi Note 3, stb.), amelyek nagyon népszerűnek bizonyultak Ázsiában, hiszen megfelelő ár-teljesítmény mutatókat produkáltak a széles tömegek meghódításához. A 670 ezt fejelné meg, mégpedig az alábbi specifikációval.

Az SDM670 támogatná a legfeljebb 6 GB LPDDR4X memória alkalmazását az egyes készülékekben, ehhez pedig akár 64 GB-os kapacitást nyújtó eMMC 5.1 flash belső tároló csatlakozna. A képkészítés területén a 22,6 megapixeles, valamint a 13 megapixeles szenzorokat tennék lehetővé (nyilván a hátlap és az előlap esetében, ebben a sorrendben), a legnagyobb előrelépés azonban a WQHD (Wide Quad High Definition) támogatása lenne, hiszen ez eddig kifejezetten a csúcskategóriás típusokon volt csak jelen. Összesen 6 mag biztosítaná a megfelelő teljesítményt, 2 erősebb Kryo 360 maggal és 4 gyengébb, alacsonyabb étvágyú társsal, jó eséllyel a Samsung 10 nanométeres gyártástechnológiájára építve.

Ez egyelőre előzetes információként kezelendő, azonban a Qualcomm hivatalos bejelentése sem lehet már messze.

Listázás a fórumban