Remek hírek a Vámpírkrónikák-tévésorozatról

Remek hírek a Vámpírkrónikák-tévésorozatról

2018. január 14. 10:41, Vasárnap
Bryan Fulleré lett a The Vampire Chronicles-tévésorozat.

Nem olyan régen Anne Rice a Facebookon jelentette be, hogy visszakerültek hozzá a Vampire Chronicles, azaz a Vámpírkrónikák könyvsorozat megfilmesítési jogai. Ez az a regényciklus, mely alapján készült anno az Interjú a vámpírral és a A kárhozottak királynője. Rice fiával, Christopherrel el is kezdett dolgozni egy tévésorozat pilotjának forgatókönyvén. A sorozat Rice tervei szerint a The Vampire Lestat (itthon: Lestat, a vámpír) adaptációjával indítana.

Christopher Rice a minap a könyvciklus FB-oldalán jelentette be, hogy megtalálták a sorozat készítőjét, aki nem más lesz, mint az a Bryan Fuller, aki olyan szériák atyja, mint a Dead Like Me, a Wonderfalls, a Pushing Daisies, az American Gods és a Hannibal. Rice egy történetet is megosztott a lap követőivel arról, hogy Fuller a 80-as években tinédzserként a telefonkönyvből kinézve az édesanyja számát felhívta őt azzal, hogy mozifilmmé szeretné adaptálni a könyvét, más kérdés, hogy miután megkapta a jogokkal rendelkező producer elérhetőségét, az természetesen elhajtotta őt azzal, hogy túl fiatal. Nos, most az élet igazságot szolgáltathat neki.

Érdekesség, hogy az elmúlt években Hollywood derekasan próbálkozott a mozis reboot fejlesztésével, azonban nem sikerült használható végeredményt előállítani. Legutóbb a Universal Pictures és az Imagine Entertainment vásárolta meg Anne Rice könyveinek adaptációs jogait, és a tervek szerint az a Josh Boone rendezhette volna a rebootot, aki a Csillagainkban a hiba című regényadaptációval ért el nagy sikert. A tervek szerint Boone forgatókönyve a regényciklus második és harmadik darabján, a Lestat, a vámpíron, valamint A kárhozottak királynőjén alapult volna.

A Lestat, a vámpír hivatalos fülszövege a következő: "Lestat érzéketlen, gonosz és méltatlan a vámpírok halhatatlanságára... legalábbis ilyennek mutatja be társa, Louis az Interjú a vámpírral c. regényben. Csakhogy tényleg igaz ez? Nem lehet, hogy a kegyetlenség csak álarc, mely mögött őrizni való titkok rejtőznek? Honnan származnak a vámpírok? Miért isszák a halandók vérét? Ki a legöregebb vámpír a világon? Az Interjú a vámpírral folytatása fellebbenti a fátylat a vámpírok őstörténetéről, miközben belemerülhetünk az ősi egyiptomi és kelta misztériumokba, és pillantást vethetünk a nagy francia forradalom világára - egy vámpír szemével."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások