Egy kiadó megtöri a bojkottot

Egy kiadó megtöri a bojkottot

2000. szeptember 27. 23:11, Szerda
Egy kiadó megrendült hitében, és nem valószínű, hogy követi a többiek állásfoglalását. Egy lázadó cég hátat fordítva a többieknek, úgy döntött, hogy nem helyezkedik szembe a Napster-szerű fájlcsere szolgáltatásokkal.

A Capitol Records (az EMI Csoport tagja) hamarosan nyélbe üt egy promóciós szerződést a fájlcsere szolgáltatást üzemeltető Aimster-rel. A megállapodás szerint közös erővel próbálnák népszerűsíteni a Radiohead együttes új albumát. Az America Online instant üzenőjét, és az ICQ programot használók vehetik igénybe az Aimster szolgáltatását. Ezeken a szoftvereken keresztül olyan emberek kereshetnek egymás számítógépein, akik többé-kevésbé megbíznak egymásban, tehát kölcsönösen szerepelnek a "barátok listáján" (buddy list).

A kezdeti, apró lépésekről, és remélhetőleg sikerekről hallva talán felnyílik a többi kiadó szeme is. Az elemzők szerint most először fordul elő, hogy egy kiadó egy hasonló szolgáltatásokat nyújtó céggel szövetkezik.

A reklámkampánnyal egyszerre az Aimster szoftver Radiohead ruhába bújik, legalábbis lehetőség van a program külsejének megváltoztatására. Aki hatalmas promóciós hírverésre számít, az valószínűleg csalódni fog, mert sem az Aimster, sem a Capiton kikötőjén nem említik a megállapodást. A felhasználók úgy juthatnak el promóciós website-ra, ha letöltik az Aimster szoftver legújabb verzióját.

Ha ellátogatunk a kikötőre, rövid részleteket hallgathatunk meg az albumon található számokból, de klipeket is megtekinthetünk. Az október 3.-án megjelenő album egyébként már teljes egészében letölthető a Napster-ről. ;)

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások