Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones

Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones

2018. január 25. 10:56, Csütörtök
Megjelent a The Hidden Ones, mely egy új területtel és ezáltal kalanddal bővíti az Origins világát.

A Ubisoft az Assassin's Creed: Origins világával megmutatta, hogy akad még bőven erő a franchise-ban, ám a fejlesztők elkényelmesedtek az évek során. Mindenesetre a játék tegnap megkapta a The Hidden Ones címet kapott kiegészítőjét, mellyel tovább bővítik az egyiptomi univerzumot. A több lehetőséget kínáló csomag sztori-módja 4 évvel az Origins eseményeit követően veszi fel a fonalat és kínálja fel a Sinaï-félszigetet, mint bejárható területet. A helyet a rómaiak uralják, az egyiptomi embereket szolgaként tartják és elnyomják őket, így a lázadás legkisebb lehetősége is felkorbácsolja a kedélyeket.

Bayek ugyanazokat a képességeket tudja, mint az eredeti részben, azaz nincsenek új és gyakorlást igénylő játékmeneti elemek. Az egyetlen változás, hogy a 40-es szint helyett már 45-ös szintre fejleszthetjük karakterünket. Sajnos a bejárható környék is egy-két nagyobb épülettől eltekintve csak a megszokott sivatagos tájat kínálja, vagyis nem üt el élesen az Origins kínálta világtól.


A legnagyobb gondom azonban nem is ez, hanem hogy nincs semmi egyedi a csomagban. Eddig ugyanis szinte minden részhez kaptunk valami egyedit a kiegészítőjében. Brotherhood: vezethettük da Vinci gépeit; Revelations: belső nézetes Animus-vezérelte platformer részek; Assassin's Creed III: George Washington zsarnok lett; Black Flag: teljesen új szereplőt kaptunk; Syndicate: Hasfelmetsző Jack. A The Hidden Ones viszont akár az Origins egy küldetéseként is megállta volna a helyét, ami a rajongóknak talán jó hír, de aki egyedi dologra vágyik, annak kevés a tartalom.

Azonban azt sem szabad eltagadni, hogy az Origins már önmagában hatalmas kalandot kínált és biztosan komoly fejtörést okozott a készítőknek, hogy mivel próbálják bővíteni a világot. A The Hidden Ones arra tökéletesen megfelel, hogy a rajongók új küldetést kapjanak a már ismert tájakon, de az eredetitől kicsit is eltérő kalandra senki ne számítson. Várjuk a következő pakkot!

Értékelés:

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások