Okosfül­hallgatót készíthet a Microsoft

Okosfül­hallgatót készíthet a Microsoft

2018. január 28. 16:45, Vasárnap
Leáll az épp játszott zene ha kivesszük a fülünkből, és folytatódik, ha visszarakjuk.

Érdekes eszközt szabadalmaztatott a redmondi konszern. A Microsoft 2016. szeptember 9-én nyújtotta be a szabadalmát egy okosfülhallgatóról, amely többek között állítható kábelhosszal rendelkezik és különböző komponensekkel, például akkumulátorral és szenzorokkal bővíthető ki. A beszerelhető kiegészítők képesek lehetnek arra, hogy szüneteltessék az éppen meghallgatott zene lejátszását, ha a viselő kihúzta a fülhallgatókat a füleiből, majd, ha visszahelyezte azokat, akkor folytassák a zene lejátszását.


A szabadalmi leírásból az nem derült ki, hogy az okosfülhallgató okostelefonhoz kapcsolódhat majd vagy más készülékekkel is működni fog, és az is kérdéses, hogy az eszközből lesz-e vezeték nélküli változat. A Microsoft munkatársai számos olyan lehetséges felhasználási területet elképzelhetőnek tartottak, amelyeknél fontos, hogy a kábel hosszát szabályozni lehessen.

A szabadalommal kapcsolatban kiszivárgott még egy érdekes információ. A Drwindows nevű oldal szerkesztője tavaly novemberben beszélgetett Ralf Groene tervezővel, aki a Surface vezető dizájnere. Az interjú végén felmerült, hogy a kiterjesztett valóság azt eredményezheti, hogy hamarosan okoskontaktlencsék jelennek meg a piacon. Erre Groene azt válaszolta, hogy még azelőtt, hogy ez így lenne, inkább valami olyasmi lesz elérhető, amit a felhasználók a fülükbe tehetnek majd. Mindez persze lehet véletlen egybeesés is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások