Vészhely­zetekre figyelmeztethet a Netflix és a Hulu

Vészhely­zetekre figyelmeztethet a Netflix és a Hulu

2018. február 1. 22:17, Csütörtök
A republikánus politikusok azt szeretnék elérni, hogy a stream-szolgáltatások is figyelmeztessék a lakosságot katasztrófák esetén.

A döntéshozók szerint mivel sokan állandóan a Netflix, a Hulu és a több stream-platform műsorait nézik, így sokkal egyszerűbb őket és a közvéleményt értesíteni például egy gyermek eltűnéséről, egy bozóttűzről vagy más fontos dolgokról. Az Amerikai Egyesült Államokban a lakosságnak címzett hivatalos figyelmeztetések eddig csak a kábeltelevíziók adásaiban jelentek meg.

John Holsclaw republikánus képviselő kifejtette, hogy a ma meglévő technológia segítségével ezeket az információkat időben tovább lehetne adni az embereknek, akik így menedéket kereshetnének vagy bizonyos intézkedéseket foganatosíthatnának. A vészhelyzeti figyelmeztetéseket integrálni kell a stream-szolgáltatásokba, hogy a felhasználók ugyanúgy tájékoztatva legyenek, mint ahogy korábban a kábeltelevíziók esetében is.

A politikus hozzátette, hogy a lépésre azért is szükség van, mert sok ember felbontotta a kábeltelevíziós előfizetését és már kizárólag a stream-platformok, például a Hulu és a Netflix műsorait nézi. Ráadásul a sorozatokat és a filmeket reklámmegszakítások nélkül tekintik meg, ezért új utakat kell keresni arra, hogy integrálni tudják a figyelmeztetéseket. Rendkívül fontos ugyanis, hogy megőrizzék a polgárok biztonságát és tájékoztassák őket. Phil Roe republikánus képviselő azt mondta, hogy neki is van Netflix-előfizetése és ez is egy módja az emberek tájékoztatásának. Így például lehetőség nyílna egy tornádóriadóra, illetve fel lehetne hívni a figyelmet egy közelgő árvízre vagy hóviharra is.

A stream-szolgáltatók eddig még nem reagáltak az elképzelésre. Holsclaw és Roe mindenesetre megerősítették, hogy továbbra is keresni fogják azokat a lehetőségeket, hogy miként lehet a stream-platformok rendszereibe integrálni a szükséges figyelmeztetéseket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások