ARM processzoros számítógépek - kivár a Dell

ARM processzoros számítógépek - kivár a Dell

2018. február 14. 22:35, Szerda
A gyártó egyelőre nem követi a vetélytársai példáját, mivel korábban már megégették magukat a butított Windows-verziókkal.

A Hewlett-Packard, az ASUS és a Lenovo már korábban jelezték, hogy a közeljövőben várhatóan piacra dobják a Windows 10 operációs rendszert futtató és ARM processzort használó számítógépeiket, a Dell ugyanakkor még nem hozta nyilvánosságra a hasonló terveit. A WindowsArea kérdésére válaszul a cég illetékesei közölték, hogy a termékek piacra dobásával még kivárnak és egyelőre azt figyelik, hogy mennyire lesznek sikeresek az új modellek. Amennyiben valóban lesz kereslet az úgynevezett Always Connected PC-kre, akkor még mindig lesz elég idejük megjelenni ezen a piacon.

A társaság képviselői rámutattak, hogy a Microsoftnak eddig számos sikertelen kísérlete volt, elég csak a Windows RT és a Windows Phone operációs rendszerekre gondolni. A Dell éppen ezért óvatos az új projekttel kapcsolatban, ráadásul tisztázatlanok a teljesítménnyel és az üzemidővel kapcsolatos adatok is. A Microsoft és a Qualcomm ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az x86-os asztali programok emulációja nem hat negatívan az üzemidőre. A lap mérései egyébként azt támasztották alá, hogy a Snapdragon 835 platform teljesítménye az emulációk futtatásakor nagyjából megegyezik az Intel Core i3-6006U teljesítményével. Ez azonban valószínűleg nem lesz minden felhasználó számára elegendő.

Korábban Keith Kressin, a Qualcomm alelnöke és vezető termékmenedzsere azt nyilatkozta, hogy neves PC-gyártókkal (Dell, Hewlett-Packard) dolgoznak együtt azért, hogy a Windows 10 operációs rendszert a Snapdragon 835 chippel együtt tudják alkalmazni. 2017 októberében pedig kiderült, hogy az ARM processzoros számítógépek időben kapnak majd frissítéseket, vagyis nem fognak hátrányt szenvedni ezen a területen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások