A készpénz eltűnésében bízik Tim Cook

A készpénz eltűnésében bízik Tim Cook

2018. február 15. 17:26, Csütörtök
Az Apple vezetője a részvényesekkel való éves találkozón beszélt erről.

Tim Cook kijelentette, hogy nagyon reméli, hogy még élni fog, amikor eltűnik a készpénz, egyúttal feltette a kérdést, hogy ehhez a fizetési formához miért is kellene ragaszkodnunk. Amennyiben ez a váltás bekövetkezne, akkor jelentős mértékben megnövelné azoknak a számát, akik a társaság saját, Apple Pay nevű mobil fizetési szolgáltatását használják.

A menedzser annak ellenére töretlenül bízik a platformban és annak - politikai változások miatti - kivételes jövőjében, hogy tavaly ősszel még csupán az iPhone-tulajdonosok 27 százaléka használta azt és csak a 8 százalékuk tette ezt rendszeresen. Azt egyébként Tim Cook is elismerte, hogy az Apple Pay kisebb mértékben növekszik, mint amire ő személy szerint néhány évvel ezelőtt számított.

Az Apple Pay lassú elterjedése azért is érdekes, mert a szolgáltatást 2014 szeptemberében mutatta be a társaság és egy hónappal később már több mint 500 pénzintézet, a 11 legnagyobb egyesült államokbeli bankkártya-kibocsátó és platform, valamint kisebb és nagyobb amerikai áruházláncok jelezték, hogy támogatják azt. Jelenleg már az amerikai üzletek több mint a fele támogatja az ajánlatot, ezért az megelőzi az olyan konkurens rendszereket, mint a PayPal, a Masterpass vagy az Android Pay. Az emberek többsége ugyanakkor elégedett a jelenlegi készpénzes, bankautomatás és bank-, illetve hitelkártyás megoldásokkal.

Cook azt hangsúlyozta, hogy az Apple Pay elfogadottsága - különösen Észak-Amerikán kívül - folyamatosan növekszik. Ezzel kapcsolatban a menedzser részleteket nem akart elárulni. Az viszont érdekesség, hogy mindez annak ellenére valósul meg, hogy a fizetési szolgáltatás számos európai országban - például nálunk sem - érhető el még.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások