Problémákat okoz az Apple új központja

Problémákat okoz az Apple új központja

2018. február 19. 11:06, Hétfő
Az épület ugyan nagyon lenyűgöző, de mint kiderült, bizonyos szempontból egyáltalán nem praktikus.

Az új Apple Park a társaság eddigi legambíciózusabb építési projektje. Az első munkatársak már beköltöztek az épületbe és azonnal ki is derültek az első problémák. Az új centrum falai alapvetően üvegből vannak és a The Verge, valamint a MarketWatch tudósításai alapján sokan állandóan nekimentek azoknak. Többször még a mentőket is ki kellett hívni, igaz, kórházi ellátásra egyetlen alkalommal sem került sor, de a szakembereknek el kellett látniuk kisebb, vágások okozta sérüléseket.


Legalább hét személy sérült meg és a MarketWatch rámutatott, hogy az esetek közül több független források által is megerősítést nyert. A dolgozók többek között úgy igyekeztek elkerülni az üvegfallal való ütközéseket, hogy cetliket ragasztottak ki. Ezeket viszont később eltávolították, mert "károsan befolyásolták az épület dizájnját". Érdekesség, hogy a központtal az Apple törvényt is sértett. Egy kaliforniai jogszabály szerint ugyanis a vállalatoknak lezárásokkal vagy jelzésekkel kell gondoskodniuk arról, hogy az alkalmazottaik ne menjenek neki az üvegfelületeknek, ezt pedig az Apple eddig elmulasztotta megtenni.

Az Apple új centrumának alapterülete 262 000 négyzetméter, ezzel a egyik legnagyobb ilyen jellegű létesítmény a világon, a működéshez szükséges energiát pedig teljes mértékben megújuló forrásokból fedezik. Az új központ tavaly áprilisban nyílt meg.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások