Netflix - lehetőség lesz az egyes tartalmak blokkolására

Netflix - lehetőség lesz az egyes tartalmak blokkolására

2018. március 7. 08:47, Szerda
A stream-szolgáltató bemutatta az újítását, amelynek köszönhetően a szülők jobban felügyelhetik a gyermekeik tartalomfogyasztását.

Az elképzelések alapján a szülőknek hamarosan lehetőségük lesz arra, hogy az egyes videókat PIN-kódokkal védjék, ezáltal pedig lehetővé válik egy individuális gyermekvédelem. A Netflix ugyanakkor tökéletesen tisztában van azzal, hogy mindegyik család más és az egyes szülőknek különböző szándékaik lehetnek azzal kapcsolatban, hogy melyik anyag felel meg a csemetéjüknek és milyen kor elérése után tekinthetik meg a felvételeket.

A Netflix rendszerében arra már most is van lehetőség, hogy valaki PIN-kódot alkalmazzon bizonyos tartalmak zárolására, de ez jelenleg csak a kor figyelembevételével lehetséges. A vállalat most a kicsi gyerekeket (0 és 6 év közöttiek), az idősebb gyermekeket (6 és 12 év közöttiek), a tinédzsereket (13 és 16 év közöttiek) és a felnőtteket (16 évestől) különbözteti meg egymástól. Bizonyos videók viszont csak 18 éves kortól, valamint PIN-kód megadása után érhetők el.

A jövőben lehetőség lesz arra, hogy bizonyos anyagokat zárolni lehessen. A gyermekvédelmi beállítások keresőjében a szülők rákereshetnek majd az egyes filmekre vagy sorozatokra és azokat tiltólistára tehetik. Az is megoldható lesz, hogy valaki - néhány kivételtől eltekintve - minden 12 évesnél idősebbek számára engedélyezett művet hozzáférhetővé tegyen. Ezenkívül a stream-szolgáltató a jövőben az eddiginél sokkal látványosabban fogja jelezni a kor szerinti ajánlásokat, illetve korlátozásokat. A társaság ezzel akarja biztosítani, hogy senkinek a figyelmét se kerüljék el ezek a dolgok és a szülők pontosan tudják, hogy mely felvételek melyik korcsoport számára vannak engedélyezve. A változtatások a következő hónaptól lépnek életbe.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások