Mindent vinne az Intel

Mindent vinne az Intel

2018. március 13. 13:47, Kedd
A társaság egy meglepő, ugyanakkor logikusnak tűnő húzással még jobb pozícióba kerülne a processzorpiacon.

A The Wall Street Journal szellőztette meg azt az információt, hogy az Intelt érdekelné a Qualcomm felvásárlása. A kiszivárgott információk alapján a társaság 2017 vége óta dolgozik számos tanácsadóval együtt azon, hogy megvalósítsa a tervét, amelynek lényege, hogy ne várja meg ölbe tett kézzel, amíg létrejön egy még nagyobb konkurense.

A dolog pikantériája, hogy ma jelentette be Trump, hogy megtorpedózza a Qualcomm felvásárlását a Broadcom által. Az Intelnek ehhez egyrészt nem áll rendelkezésére a szükséges készpénz, tehát részvényeket is fel kellene ajánlania, másrészt jelenleg a Qualcomm az egyik legkeményebb vetélytársa. De amíg az Intel az x86-os processzorok piacát uralja, addig a konkurense nem csupán az okostelefonokét, hanem egy ideje próbálkozik az ARM fejlesztésű rendszerchipek területén is, továbbá a két fél a mobilmodemek piacán is vetélytársnak számít.

Amennyiben az Intelnek sikerül megvalósítania az elképzelését, akkor egy nagyon átfogó termékpalettát kínálhat majd és a mobilkészülékek piacán is teljesen új pozícióba kerülhet. Kérdés, hogy mit szólnának ehhez a versenyfelügyeletek, amelyek aligha hagynának szó nélkül egy ilyen lépést. A tavaly novemberi 103 milliárd dolláros Broadcom-ajánlatot a Qualcomm túl alacsonynak találta, ezért elutasította. Ezután érkezett egy még magasabb, 120 milliárd dolláros ajánlat, ami nemzetbiztonsági kockázatok miatt kútba esett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások