Görögországba megy az Assassin's Creed sorozat?

Görögországba megy az Assassin's Creed sorozat?

2018. március 20. 12:56, Kedd
Újabb korszak merült fel a 2019-es Assassin's Creed kapcsán, ezúttal az ókori Görögország került szóba.

Melyiket választanád?
Dynasty, irány Kína!
Ragnarök, hajrá vikingek!
Empire, görögbe készülök
Egyik sem, világháborús fejezet kell!
Az idei Assassin's Creed részek a korábbi fejezetek feljavított változatai lesznek. Ma már meg is jelent a Rogue új kiadása, de elméletileg az Assassin's Creed III Remastered is készül a Ubisoft berkeiben. Emellett a rajongókat azonban a legjobban a következő, teljes értékű rész foglalkoztatja, mellyel kapcsolatban már több feltételezés is napvilágra került. A legkevésbé valószínű a Dynasty megjelenése, hiszen a kínai korszak egyszer már szerepelt a franchiseban. A rajongók számára bizonyára a viking mondavilág lenne a legizgalmasabb és személy szerint én is erre tippelnék.

Ma azonban Liam Robertson, a méltán népszerű Unseen64 sorozat házigazdája (ebben a videósorozatban olyan projektek után mennek a készítők, melyek végül nem jelentek meg) a Ubisoft belsős forrásaira hivatkozva elárulta, hogy a 2019-es Assassin's Creed az ókori Görögországba kalauzolja majd el a játékosokat. A dolognak egyébként lenne értelme, hiszen az Origins nagyon nagy sikert aratott és így valamilyen módon még össze is lehetne hozni a két epizódot.Az Empire alcím nem először bukkan fel a Ubisoft berkeiben, hiszen anno az Origins kapcsán is ezt a címet emlegették. Robertson szerint ez nem véletlen, hiszen az új epizód fejlesztése az Origins-szel együtt indult el - sőt, egy darabig arról volt szó, hogy Egyiptom mellett Görögország is része lesz a tavalyi résznek. Végül azonban a szétválasztás mellett döntöttek a kiadónál és így szinte adja magát a már feltehetően a készítők által is rendesen megismert korszak. Ráadásul a The Discovery Tour is a vártnál nagyobb sikert aratott, így a mondavilág helyett egy valós korszakra van szüksége a csapatnak, hogy ismét el tudja sütni ezt a DLC-t.

Robertson szavára érdemes figyelni, hiszen az Origins is nála bukkant fel első alkalommal, az ő forrásai bizonyultak valósnak. Mivel csak jövőre jön az új fejezet, így a hivatalos leleplezésig még biztosan várni kell - hacsak az E3-on meg nem lep mindenkit a stúdió egy teaser-rel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások