IE 5.5 hibák futószalagon

IE 5.5 hibák futószalagon

2000. október 6. 18:31, Péntek
A jól ismert bulgáriai Georgi Guninski hibavadász futószalagon szállítja a Microsoft Internet Explorerben felfedezhető biztonsági hibákat. A legutóbbit pont egy héttel ezelőtt fedezte fel, de már hírt adott a következő potenciálisan veszélyes résről.

Georgi Guninski figyelmeztette az embereket, hogy a Microsoft nemrég kiadott Internet Explorer 5.5-ös programjában olyan biztonsági rést talált, amit ha a hackerek kihasználnak, betörhetnek bárki számítógépébe, és hozzáférhetnek a fájlokhoz.

"A behatoló nemcsak hogy belepillanthat egy fájl tartalmába, írhatja is őket, sőt akár programokat is lefuttathat a célszemély számítógépén. Ez a hiba lehetővé teszi a hackerek számára, hogy a számítógépet teljes egészében ellenőrzésük alá vonja." - mondta Elias Levy, a Bugtraq moderátora, és a SecurityFocus.com elemzője.

A hiba két alrendszer komplexitásában rejlik. A Georgi Guninski által legutóbb felfedezett rés a ismét Microsoft ActiveX technológián keresztül használható ki. Ha ezt valaki kombinálja a Java technológiában rejlő lehetőségekkel, akkor teljesen átvehető az irányítás az áldozat számítógépe felett.

A Microsoft vizsgálja a bejelentett hibát.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások