Ördögűzésre használják az okostelefonokat

Ördögűzésre használják az okostelefonokat

2018. április 20. 15:19, Péntek
Ez pedig egyre népszerűbb eszköznek bizonyul a hívők körében.

A különböző hordozható eszközök népszerűségének rohamos növekedése megváltoztatta mindennapjainkat, ezt pedig az egyház sem kerülhette el. Hírügynökségi jelentések szerint még az ördögűzéseknél is felbukkantak ezek a kütyük, amelyek a távolról nyújtott segítséget teszik lehetővé az erre vágyóknak.

A napokban került sor az egy teljes héten át tartó gyűlésre, amelyen hivatásos és tanuló ördögűzők vettek részt, itt pedig említést tettek az új hordozható eszközök széles körben való használatáról is. Kiemelkedő példa az albán Ernest Simoni kardinális, aki 89 évesen sem tartózkodik az okostelefonok használatától, mi több, ezeket már számos alkalommal használta táv-ördögűzések során, amennyiben a segítséget kérő fél igényt tartott erre. Elmondása szerint ugyanúgy zajlik a procedúra, mint a személyes jelenlét esetében, itt ugyanazon szövegeket ismétli el latin nyelven, az eredmény azonban attól is függ, hogy helyesen mérik-e fel az aktuális helyzetet.

A gyűlésen külön kitértek a pontos diagnózis kérdésére, egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy a telefonon keresztül megfelelő különbséget tudnak-e tenni a különböző mentális betegségek és a megszállottság között. A táv-ördögűzés iránti kérelmek száma egyébként gyors ütemben emelkedik, ez a katolikus egyház szerint itt igyekeznek lépést tartani a növekedő igényekkel, így az ördögűzések száma is gyorsuló ütemben nőtt. Simoni kardinális szerint ezt azonban csak abban az esetben lehet megkezdeni, ha az orvosok tanácstalanul állnak az esett láttán és nem tudnak konkrét diagnózist felállítani.

A hivatalos állásfoglalás szerint a napokban lezajlott találkozó résztvevői oklevelet kapnak, ám ettől még nem válnak alkalmassá az ördögűzésre, ezt kizárólag az egyház tagjai hajthatják végre, az illetékes püspök engedélyével.

Listázás a fórumban