Az Alibaba beszéd­asszisztensére épít több autógyártó

Az Alibaba beszéd­asszisztensére épít több autógyártó

2018. április 24. 22:03, Kedd
Az Audi, a Daimler és a Volvo a kínai kereskedelmi óriás rendszerére építenek a jövőben.

Az Alibaba AI + Car a mesterséges intelligencián alapul. A kínai ügyfelek a Tmall Genie nevű beszédvezérlés segítségével megvizsgálhatják, hogy minden ablak zárva van-e vagy bekapcsolhatják a klímaberendezést, a jövőben pedig tovább funkciókkal egészíthetik ki a rendszert. Lijuan Chen, az Alibaba A.I. Labs vezetője szerint az együttműködéseknek köszönhetően egy intelligensebb és személyre szabottabb mobilitástapasztalat alakulhat ki, s ez arra bátorítja majd az ügyfeleiket, hogy az Alibaba további mesterséges intelligencia megoldásait is kipróbálják.

A Tmall Genie az Amazon Alexa vagy az Apple Siri kínai megfelelője. Az értékesítés tavaly nyári elkezdése óta több mint kétmillió olyan hangszórót adtak el, amelyet elláttak az asszisztenssel. A biztonságot a hangazonosítás garantálja. A megoldás később vizuális szkennert is kap majd azért, hogy például könyveket vagy a gyógyszerek csomagolásain lévő információkat el lehessen olvasni a segítségével.

Az Alibaba A.I. Labs a kooperációt a Pekingben megtartott Kínai Autókiállításon jelentette be és jelezte, hogy további gépkocsigyártókkal is együtt akar működni. A Tmall Genie egyetlen hátránya, hogy jelenleg kizárólag az ázsiai államban használható. A járművekbe integrált asszisztens a második negyedévtől lesz elérhető és minden a jövőben megvásárolt autóval, illetve a Mercedes esetében a 2016 szeptemberétől épített modellekkel is működni fog.

Tavaly decemberben vált ismertté, hogy kooperál az Alibaba és a BMW, s a kínai társaság digitális asszisztense megjelenik a német gyártó Ázsiában értékesített gépkocsijaiban. Áprilisban pedig kiderült, hogy az óriáscég önvezető járművekben akarja látni az AliOS nevű dolgok internete operációs rendszerét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások