Megvan a Sabrina, a tiniboszorkány-horrorsorozat címe

Megvan a Sabrina, a tiniboszorkány-horrorsorozat címe

2018. május 5. 09:24, Szombat
A Riverdale testvérsorozata címet kapott.

Az amerikai CW csatorna egyik nagy sikere volt mostanában a Riverdale című képregény-adaptáció, és ezt a csatorna egy spinoff berendelésével akarta meglovagolni, amivel behoznák az univerzumba a természetfölötti aspektust. Az Archie Comics-nak, amire épül a sorozat, ugyanis van például szuperhősös vonala is, de a képregény-családba tartozik Sabrina Spellman karaktere is, ismertebb nevén Sabrina The Teenage Witch, azaz a Sabrina, a tini boszorkány.

Sabrina saját sorozatát a Netflix rendelte be végül két évadra. A sorozat készítője Roberto Aguirre-Sacasa lesz, aki a Riverdale-t is jegyzi, a pilotot pedig az ugyancsak Riverdale-es Lee Toland Krieger rendezi majd. Az alapot Aguirre-Sacasa képregénye, a Chilling Adventures of Sabrina adja majd, és épp ezért volt meglepő, hogy hónapokig volt kérdés, hogy mi lesz a Kiernan Shipka főszereplésével készülő széria címe, mely végül a napokban dőlt el, s nem okozott meglepetést: Chilling Adventures of Sabrina lesz.

Érdekesség, hogy a spinoff alapjául szolgáló azonos című képregény műfaja horror, hangnemében inkább a Rosemary gyermekét és Az Ördögűzőt idézi meg. A tervek szerint az új sorozat afféle eredetsztori lenne, illetve sötét felnövés történet, mely során a tinédzser boszorkány kalandjait követhetnénk, amiket borzalmak és okkult tanok szegélyeznek. Benne Sabrina gonosz erők ellen venné fel majd a harcot, amik őt, családját és az emberek világát fenyegetik, s eközben nagyon fog küzdeni kettős énjével is, hiszen félig boszorkány, félig pedig halandó, amit nem egyszerű egyeztetni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások