S3 Mobile Savage chipek a HP Multimedia Notebook-okban

S3 Mobile Savage chipek a HP Multimedia Notebook-okban

2000. október 12. 00:29, Csütörtök
Az S3 Incorporated egyik részlege, az S3 Graphics bejelentette, hogy a Hewlett Packard az S3 Savage/IX mobil grafikus gyorsítót választotta a most megjelenés előtt álló HP Omnibook XE3 és HP Pavilion N5195 notebook-jaiba. Ez a létrejött üzlet sokat segíthet a cégnek abban, hogy megtarthassa a mobilgépek grafikai piacán eddig megszerzett vezető szerepét.

Paul Morgan-Witts, a Hewlett Packard mobilgépekkel foglalkozó részlegének termék marketing-menedzsere a következőt nyilatkozta: "A Hewlett Packard vevőinek megbízható és nagyteljesítményű multimédiás notebook-okra van szükségük ahhoz, hogy versenyben maradhassanak a manapság őrületes tempóval fejlődő Internetes világban. Az S3 Graphics Savage/IX integrált memóriás grafikuschip-je segít nekünk abban, hogy olyan nagyteljesítményű multimédiás notebook-at tudjunk összeállítani, melyek segítségével vásárlóink igényes üzleti programokat, prezentációs és grafikai aplikációkat tudnak használni."

"A Savage/IX-et a pehelysúlyú, nagyteljesítményű notebook-ok gyártói széleskörben kívánják alkalmazni" - mondta Rick Bergman az S3 Graphics egyik vezető képviselője." A szédületes sebességet nyújtó Savage/IX az első olyan chip, amely végre igazán egy asztali PC grafikai teljesítményét szolgáltatja, és amelyet a világ legnagyobb notebook gyártói kívánnak majd alkalmazni népszerű gépeikben. Ezt bizonyítja az is, hogy a Hewlett Packard a HP Omnibook XE3 és a HP Pavilion N5195 típusú eszközeibe már a mi grafikus chip-jeinket választotta."

Az S3 Savage/IX chip az asztali PC-kbe készült Savage-ra és annak 0.18 mikron csíkszélességű gyártási technológiájára épül. A Savage/IX-ben eddig egyedülálló módon integrált memória kiépítést alkalmaztak, melynek 16MB-os mérete is ideálissá teszi a chipet nagyobb teljesítményű notebook-hoz. Jelenleg a Toshiba, az IBM, az NEC és a MicronPC kívánja ellátni mobil gépeit az S3 új termékével.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások