Clinton elnök támogatja a drótnélküli hálózatok terjedését

Clinton elnök támogatja a drótnélküli hálózatok terjedését

2000. október 15. 01:56, Vasárnap
Egy új jelentés szerint az olyan nagy amerikai high-tech óriások, mint például az AOL (American Online), könnyen visszaeshetnek a nagy külföldi piacok szereplőivel szemben, mint Japán, vagy Finnország. Bill Clinton amerikai elnök arra kérte az ügynökségeket, hogy mérjék fel a "harmadik generációs"-nak nevezett vezetéknélküli technológia rádiófrekvencia igényét.

Ezt a technológiát hangátvitelre és nagysebességű mobil internet elérésre tervezik, melynek sebessége elérheti a kábelmodemezés sebességét is. A jelenlegi drótnélküli eszközöket csak hang és rövid szöveges üzenetek (SMS) átvitelére tervezték; nem képesek például digitális multimédiás file-ok, vagy más nagy sávszélességet igénylő adatok nagysebességű átvitelére.

"Az elmúlt öt évben az információs technológiai szektor produkálta az amerikai gazdasági növekedés közel egyharmadát, valamint a normál béreknél 85%-al magasabb fizetettségű állásokat is létrehozott. A kezdeményezés, melyet most elindítok, sokat segíthet az Egyesült Államoknak abban, hogy high-tech cégeink versenyben maradhassanak, és nyerjenek is a világpiacon." - állapította meg Clinton. Clinton utasításával együtt megjelent egy jelentés is, melyet az elnök gazdasági tanácsadói állítottak össze, és amely ugyancsak a nagysebességű mobil adatátvitel kifejlesztése mellett szól. Más fejlett országok, mint Finnország, Japán, Nagy-Britania, vagy Hollandia már kijelölte a kifejezetten a harmadik generációs eszközöknek szánt frekvenciákat; Amerikában ez eddig csak 2002 szeptemberére volt tervezve.

Clinton memoranduma előírja a kereskedelmi hivatal, az FCC, és más ügynökségek együttműkődését a közös cél elérése érdekében, miáltal október 20.-ig be kell nyújtaniuk egy tervezetet, valamint november 15.-ig le kell adniuk egy erről a témáról szóló jelentést is.

Listázás a fórumban